Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα οι 31 συλληφθέντες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ

Σχηματίστηκε δικογραφία και τους επιβλήθηκε πρόστιμο για μη τήρηση μέτρων

Δείτε το ρεπορτάζ του Star για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν χθες, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, έξω από το ΑΠΘ

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν σήμερα οι 31 συλληφθέντες από τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν χθες έξω από το κτίριο της διοίκησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Υπενθυμίζεται, ότι το πρωί της Δευτέρας φοιτητές έκαναν κατάληψη στο κτίριο. Επενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις και ξέσπασαν άγρια επεισόδια με ρίψη αντικειμένων από τη μία πλεύρα και χημικών από την άλλη.

Θεσσαλονίκη: Ένταση και χημικά έξω από το ΑΠΘ

Για τους 31 συλληφθέντες, στην πλειονότητά τους φοιτητές, σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη λειτουργίας υπηρεσιών, παράνομη βία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, διατάραξη οικιακής ειρήνης, απόπειρα σωματικής βλάβης, απείθεια, βία κατά αστυνομικών υπαλλήλων (αντίσταση), όπως επίσης για παράβαση του νόμου περί όπλων διότι κάποιοι κρατούσαν αντικείμενα, όπως κοντάρια.

Διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και αναμένεται να παραπεμφθούν στο αυτόφωρο. Μάλιστα, τους επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα για μη τήρηση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Ως ένδειξη συμπαράστασης, φοιτητές θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 11:00 έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και θα κινηθούν προς τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top