Χάρτης ECDC για κορωνοϊό: Τέλος οι «πράσινες» περιοχές στην Ελλάδα

Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία για τη χώρα μας

Πιέζεται το ΕΣΥ στη χώρα μας μετά την αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία. Ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων του Star στις 18/2.

Άλλαξαν τα δεδομένα για τη χώρα μας όσον αφορά την πανδημία του κορωνοϊού, καθώς σύμφωνα με τον αναθεωρημένο χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC).

ECDC: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος για τον πληθυσμό από τις μεταλλάξεις

Η Ελλάδα «έχασε» τις «πράσινες» περιοχές που είχε μέχρι την προηγούμενη Πέμπτη και συγκεκριμένα την Ήπειρο. Πλέον, το μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας είναι στο «πορτοκαλί», με ολόκληρη τη Στερεά Ελλάδα και την Αχαΐα να είναι στο «κόκκινο».

χάρτης ECDC

ECDC: Τι απεικονίζει ο χάρτης για τον κορωνοϊό

Στον συγκεκριμένο χάρτη απεικονίζεται ο σύνθετος δείκτης του για την πορεία της πανδημίας στην Ευρώπη.

Το πράσινο χρώμα σημαίνει ότι τις τελευταίες 14 ημέρες καταγράφονται λιγότερα από 25 κρούσματα ανά 100.000 άτομα πληθυσμού και πως η θετικότητα των τεστ είναι κάτω από το 4%.

Το πορτοκαλί αντιστοιχεί σε κάτω από 50 κρούσματα ανά 100.000 άτομα, με τον δείκτη θετικότητας μεγαλύτερο του 4% ή με τα νέα κρούσματα να κυμαίνονται από 25 έως 150 ανά 100.000 άτομα και με τον δείκτη θετικότητας κάτω από 4%.

Το κόκκινο σημαίνει ότι καταγράφονται πάνω από 50 κρούσματα (ανά 100.000) και ο δείκτης θετικότητας είναι πάνω από 4% ή ότι τα κρούσματα ξεπερνούν τα 150 ανά 100.000.

Χάρτης ECDC: Τι δείχνει ο δείκτης θετικότητας στη χώρα μας

Ως προς τον δείκτη θετικότητας, Ελλάδα παραμένει ολόκληρη στο «πράσινο», την ώρα που το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης να βρίσκεται στο «κίτρινο».

κορωνοϊός ECDC

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top