Πάμε για παράταση lockdown; «Δε φτάνουν οι 2,5 εβδομάδες», λένε οι ειδικοί

Γκίκας και Παυλάκης μιλούν για τέσσερις εβδομάδες

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο για παράταση του νέου lockdown που τέθηκε σε ισχύ από σήμερα στις 06:00 στην Αττική, με αρκετούς επιστήμονες να λένε πως οι 2,5 εβδομάδες δεν είναι αρκετές για να επιπεδωθεί η καμπύλη της πανδημίας. 

Lockdown στην Αττική: Τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών, Αχιλλές Γκίκας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ εξέφρασε την εκτίμηση πως πιθανόν να υπάρξει παράταση του lockdown. 

«Μπορεί και μάλλον θα χρειαστεί παράταση, μπορεί να χρειαστεί να ανασκευάσουμε και να αναθεωρήσουμε και τα μέτρα που έχουμε πάρει και τα επιδημιολογικά μέτρα τις λεγόμενες μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις», τόνισε ο καθηγητής αναφέροντας συγκεκριμένα το ζήτημα τη μάσκας.

Μητσοτάκης: Lockdown - φυσαρμόνικα μέχρι το Πάσχα

Όπως είπε, γίνεται συζήτηση στην επιτροπή για την υποχρεωτική χρήση διπλής μάσκας, καθώς αρκετοί πολίτες δεν τις φορούν σωστά. 

Υπέρ της χρήσης διπλής μάσκας τάχθηκε και ο ιατρός ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος εξήγησε πως θα πρέπει να καλύπτει το πρόσωπο κι όχι τον λαιμό. 

Σαρηγιάννης: Στοχευμένα μέτρα τύπου ακορντεόν για καλό Πάσχα

Εκτίμησε, επίσης, ότι θα χρειαστούν τέσσερις εβδομάδες lockdown για να υπάρξει αποτέλεσμα, λέγοντας: «καλύτερα να στεναχωρηθείτε στο σαλόνι σας, παρά να βρεθείτε στην Αττική».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top