Ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους άνω των 60 ετών: Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Στις 10 Φεβρουαρίου ανοίγει η πλατφόρμα

Όσα είπε ο Μάριος Θεμιστκλέους στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τους εμβολιασμούς στις 8/2.

Ανοίγει αύριο, Τετάρτη, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού για τις ηλικίες 60-64 και 75 έως 79, όπως ανακοινώθηκε τη Δευτέρα κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των υγειονομικών συντακτών.

ΠΟΥ: Το εμβόλιο της AstraZeneca μπορεί να μη λειτουργεί στις μεταλλάξεις

Συγκεκριμένα, η πλατφόρμα για τους 60 έως 64 ετών ανοίγει στις 10 Φεβρουαρίου και για τους 75 έως 79 στις 12 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μέχρι τη Δευτέρα είχαν εμβολιαστεί 410.000 πολίτες, ποσοστό 3,9% του πληθυσμού και, όπως είπε, ήδη έχουν παραλειφθεί οι πρώτες 45.000 δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca.

Θεοδωρίδου: «Ασφαλές το εμβόλιο της AstraZeneca»

Οι πρώτοι εμβολιασμοί στην ηλικιακή ομάδα 60-64 με το εμβόλιο αυτό στη χώρα μας, θα ξεκινήσουν στις 15 Φεβρουαρίου, ανέφερε και εξήγησε πως θα δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα που θα αφορά αποκλειστικά εμβολιασμούς με το συγκεκριμένο εμβόλιο σε συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα, διαδικασία που θα κινείται παράλληλα με το σύστημα εμβολιασμών που ήδη έχει δρομολογηθεί. Για την ηλικιακή ομάδα από 75 έως 79 ετών ο στόχος είναι να ξεκινήσει ο εμβολιασμός στις 15 Φεβρουαρίου.

Τα εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα αυξηθούν, καθώς ανοίγουν τμήματα στα δύο μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα, στα κτίρια της Helexpo στην Αθήνα και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Δοκιμές φαρμάκου Covid-19 στην Ελλάδα συμφώνησαν Μητσοτάκης- Νετανιάχου!

εμβολιασμός άνω των 85

Εμβολιασμοί: Οι τέσσερις τρόποι για να κλείσετε ραντεβού

Για να κλείσετε ραντεβού για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού, εφόσον ανήκετε σε ηλιακή ομάδα που εμβολιάζεται, ακολουθείτε ένα από τους παρακάτω τέσσερις τρόπους:

1) Μέσω γραπτών μηνυμάτων (SMS), εφόσον οι πολίτες έχουν εγγραφεί στη άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού.

Oι πολίτες που έχουν εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση και είναι δικαιούχοι εμβολιασμού θα λάβουν γραπτό μήνυμα από το 13034 σχετικά με το προ-κρατημένο ραντεβού τους. Έτσι, έχουν τη δυνατότητα να επιβεβαιώσουν το ραντεβού μέσω SMS, εντός 72 ωρών, διαφορετικά η θέση απελευθερώνεται. Στη συνέχεια, λαμβάνουν άμεσα απάντηση από το EMVOLIO σχετικά με την επιτυχή επιβεβαίωση. Σε περίπτωση που οι πολίτες επιθυμούν να το τροποποιήσουν το προ- κρατημένο ραντεβού, θα πρέπει να εισέλθουν στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr

2) Απευθείας από τους Πολίτες με την είσοδο τους στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

Σε αυτή την περίπτωση, οι πολίτες ακολουθούν το σύνδεσμο (emvolio.gov.gr/app) στον οποίο τους παραπέμπει η πλατφόρμα, για να προγραμματίσουν το ραντεβού. Έτσι, συνδέονται στην πλατφόρμα κάνοντας χρήση των κωδικών TAXISNET. Αφού συνδεθούν επιτυχώς, οι πολίτες επιβεβαιώνουν ότι τα στοιχεία τους είναι ορθά και προγραμματίζουν το ραντεβού τους βάσει των οδηγιών.

3) Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση τρίτων προσώπων, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση, η οποία θα ενσωματωθεί σε δεύτερο χρόνο στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr. Επίσης, ο τρίτος που θα προσέρχεται θα πρέπει να γνωρίζει τον ΑΜΚΑ του άμεσα ενδιαφερομένου καθώς και τον ΑΔΤ ή να φέρει φωτοτυπία τους.

4) Κατόπιν προσέλευσης των ιδίων ή τρίτων προσώπων για λογαριασμό τους στο πλησιέστερο Φαρμακείο.

Υπενθύμιση ραντεβού εμβολιασμού

Σημειώνεται ότι οι πολίτες μπορούν να ζητήσουν υπενθύμιση για τις λεπτομέρειες του ραντεβού τους αποστέλλοντας SMS στο 13034 με τον Κωδικό Ραντεβού ή το ΑΜΚΑ και το επώνυμό (ΑΜΚΑ κενό Επώνυμο). Στο πλαίσιο αυτό, λαμβάνουν άμεση απάντηση από το EMVOLIO παρέχοντας τις λεπτομέρειες του ραντεβού.

Οι πολίτες θα λάβουν τρία αυτοματοποιημένα SMS υπενθύμισης του ραντεβού τους από το EMVOLIO ως εξής: τρεις ημέρες πριν από το ραντεβού, μία ημέρα πριν από το ραντεβού και στις 7 π.μ. την ημέρα του ραντεβού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top