Κορωνοϊός: Επηρεάζουν τα εμβόλια τη γονιμότητα;

Τι απαντά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου

«Βιώνουμε δύο πανδημίες, την πανδημία του Covid-19 και την πανδημία της υπερπληροφόρησης» ανέφερε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τους εμβολιασμούς στη χώρα η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου.

Όπως είπε, η πρώτη πανδημία θα νικηθεί με το εμβόλιο και η δεύτερη τηρώντας το «παν μέτρον άριστον». Η κ.Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στα εμβόλια και έδωσε διευκρινίσεις γύρω από «φήμες» που κυκλοφορούν για τις παρενέργειές τους.

Κορωνοϊός: 638 νέα κρούσματα σήμερα και 276 διασωληνωμένοι

Τόνισε ότι ο ΕΜΑ έδωσε έγκριση για το εμβόλιο της AstraZeneca για τις ηλικίες άνω των 64 ετών, ενώ και η ελληνική επιτροπή εμβολιασμού έχει εξετάσει τα δεδομένα. Πρόκειται για ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο που προστατεύει από ήπια νόσο και αφορά τις ηλικίες 18 έως 64 ετών. Το διάστημα ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη δόση είναι 12 εβδομάδες.

Κρούσματα σήμερα: Πάνω από 300 οι μολύνσεις στην Αττική

Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, τα δεδομένα που έρχονται από το Ισραήλ, όπου ο εμβολιασμός προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς σε μικρές και μεγάλες ηλικίες, είναι ελπιδοφόρα.

Επηρεάζει το εμβόλιο τη γονιμότητα;

Αναφερόμενη στις φήμες ότι το εμβόλιο επηρεάζει τη γονιμότητα, η κ. Θεοδωρίδου απάντησε αρνητικά. «Είναι παραπληροφόρηση όσα ακούγονται σχετικά με το εμβόλιο και τη γονιμότητα. Το εμβόλιο και τα αντισώματα που δημιουργεί, δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top