Lockdown: Το νέο ωράριο σε κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Πού θα παραμείνουν κλειστά και το επόμενο Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου

Τι λένε οι πολίτες για τη λειτουργία των κομμωτηρίων παρά το lockdown. Ρεπορτάζ της Μαρίας Παππά για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 18/1.

Κλειστά θα παραμείνουν κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και περιποίησης, οι υπηρεσίες διαιτολογίας και διαιτολογικών μονάδων, οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και φροντίδας σώματος, αλλά και τα ΚΤΕΟ και το επόμενο σαββατοκύριακο σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. 

Lockdown: Πώς θα λειτουργεί η αγορά από τη Δευτέρα

Στις «κίτρινες» περιοχές λειτουργούν, όπως λειτουργούσαν.

Στις «κόκκινες» περιοχές που τελεούν υπό καθεστώς αυστηρού lockdown, όπως στους δήμους Θήρας, Μυκόνου, Χαλκιδέων, Πατρέων και Αγίου Νικολάου Λασιθίου, οι παραπάνω υπηρεσίες δε θα λειτουργούν. 

Κορωνοϊός: Πώς λειτουργούν από σήμερα σχολεία και λιανεμπόριο

κομμωτήρια πώς λειτουργούν

Με αυστηρά μέτρα και ραντεβού η λειτουργία των κομμωτηρίων. Δε θα λειτουργούν τα σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Κομμωτήρια: Με ραντεβού και αυστηρά μέτρα η λειτουργία τους

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στις παραπάνω περιοχές τα κομμωτήρια θα λειτουργούν κανονικά τις καθημερινές με ωράριο από τις 7 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

•    Απόσταση μεταξύ θέσεων εργασίας: 2 μέτρα.

•    Οι πελάτες θα προσέρχονται μόνο κατόπιν ραντεβού, μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων.

•    Οι επιχειρήσεις οφείλουν κατά την ημερήσια έναρξη λειτουργίας τους, να συμπληρώνουν κατάλογο με τα ραντεβού των πελατών, ο οποίος θα επιδεικνύεται στα ελεγκτικά όργανα.

•    Υποχρεωτική χρήση μάσκας προστασίας για το προσωπικό και τους πελάτες.

•    Για επιχειρήσεις με εμβαδόν μέχρι 100 τετραγωνικά (πλην βοηθητικών πχ γραφεία, αποθήκη) επιτρέπονται μέχρι 4 άτομα και για επιπλέον τετραγωνικά ένα επιπλέον άτομο ανά 25 τ.μ.

•    Για τις υπηρεσίες πλην των κομμωτηρίων, κουρείων και διαιτολογίας, απαιτείται η ανάπτυξη διαχωριστικού πετάσματος τύπου plexiglass.

•    Ο πληθυσμός των πελατών είναι ενιαίος, ανεξαρτήτως επιπέδων ορόφων και δεν συμπεριλαμβάνει τους εργαζόμενους.

Κομμωτήρια: Τι μήνυμα στέλνουμε στο 13033

Για τη μετάβαση στα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής και περιποίησης, οι πολίτες θα πρέπει να στέλνουν μήνυμα στο 13033 με τον κωδικό «2». Υπενθυμίζεται ότι σε αυτή την περίπτωση δεν ισχύει ο χρονικός περιορισμός των 2 ωρών, όπως ισχύει για τα ψώνια.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις της ημέρας από την Ελλάδα και τον κόσμο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top