Πώς βοηθά η απαγόρευση κυκλοφορίας στις 18:00 στην αναχαίτιση του κορωνοϊού

Η απάντηση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου

Απάντηση στο πώς βοηθά η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 τα Σαββατοκύριακα, έδωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου και μέλος Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Lockdown: Τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που έχει χρησιμότητα στις μικρές κοινότητες, όπου οι άνθρωποι εργάζονται κατά μόνας σε εξωτερικές εργασίες. «Είναι η ώρα που πηγαίνουν από το ένα σπίτι στο άλλο, ή από τη μια περιοχή στην άλλη, μόλις δηλαδή τελειώνει η εργασία τους και κοινωνικοποιούνται» τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος. 

Όπως είπε μάλιστα, για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας δεν υπάρχει μαγική λύση ή κάποιο εγχειρίδιο. Αν και η χώρα μας αντιμετωπίζει καλά την πανδημία, ο κόσμος είναι κουρασμένος.

Γιατί δεν έκλεισαν τα σχολεία

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, από τις 25 Ιανουαρίου έχει ξεκινήσει η αύξηση των κρουσμάτων, η οποία φαίνεται και στις ηλικιακές ομάδες 4 έως 17 και 25 έως 44.

Κρούσματα σήμερα: Ανησυχία στην Αττική για τις 565 νέες μολύνσεις

«Δεν κλείσαμε τα σχολεία γιατί επικράτησε η άποψη ότι πρέπει να δούμε περισσότερα δεδομένα πριν πάρουμε την απόφαση του κλεισίματος» είπε τέλος.

Πάνω από 1.000 τα κρούσματα και σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.113 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 565 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Την ίδια στιγμή, 249 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 29 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο. 1.161 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top