Θεαματική άσκηση «ΣΚΥΡΟΣ» ελληνικών και γαλλικών μαχητικών

Έκλεψαν τις εντυπώσεις οι γαλλικές «ριπές»

Γαλλικά Ραφάλ «σκέπασαν» το πρωί της Πέμπτης τον ουρανό της Τανάγρας, συμμετέχοντας στην άσκηση «ΣΚΥΡΟΣ», μαζί με ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη. Το απόλυτο γαλλικό υπερόπλο, που αγόρασε πρόσφατα και η χώρα μας, εντυπωσίασε με τις δυνατότητές του τους Έλληνες πιλότους.

Εικόνα από την άσκηση «ΣΚΥΡΟΣ»

Η τριήμερη άσκηση των ελληνικών και των γαλλικών μαχητικών, που έγινε σε περιοχές του Αιγαίου, του Ιονίου και της Ηπειρωτικής χώρας, ολοκληρώθηκε σήμερα, με θεαματικές χαμηλές πτήσεις στον ουρανό της Τανάγρας. 

Οι γαλλικές «ριπές», όπως μεταφράζεται στα ελληνικά η λέξη «Ραφάλ», εντυπωσίασαν και τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, που δεν έχασε την ευκαιρία να καθίσει για λίγο στο κόκπιτ του απόλυτου γαλλικού υπερόπλου, το οποίο σε λίγο καιρό θα αποκτήσει και η χώρα μας.

Εντυπωσίασαν οι γαλλικές «ριπές»

Έλληνες και Γάλλοι πιλότοι εκπαιδεύτηκαν μέρα και νύχτα σε συνθήκες μάχης, όπως άλλωστε θα κάνουν και σε λίγους μήνες στην πολυεθνική άσκηση «Ηνίοχος», ενώ, το πρώτο «Ραφάλ» με ελληνικό εθνόσημο αναμένεται να προσγειωθεί στη χώρα μας τον Ιούλιο. 

Εντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση «ΣΚΥΡΟΣ»

Απογειώθηκε για τις ΗΠΑ το F-16 VIPER 

Μετά τη σημερινή επίδειξη «Ραφάλ» και Μιράζ-2000, απογειώθηκε το μεσημέρι από την Τανάγρα και το πρώτο ελληνικό αναβαθμισμένο F-16 VIPER, για το μακρύ ταξίδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να βγει πλήρως ετοιμοπόλεμο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top