Κορωνοϊός: «Ακόμα δε ξέρουμε πώς κόλλησε την νοτιοαφρικανική μετάλλαξη»

Τι είπε στο Star ο πατέρας του διακόνου που βρέθηκε θετικός

Οι δύο διάκονοι από τη Θεσσαλονίκη που βρέθηκαν θετικοί στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού κατάφεραν να το ξεπεράσουν.

Κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη

Ο πατέρας του διακόνου που ασθένησε για δεύτερη φορά, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star για την περιπέτεια του γιου του. 

Σχεδόν 17 ημέρες αφότου ο 36χρονος διάκονος διεγνώσθη θετικός για δεύτερη φορά, ο πατέρας του ακόμα αναρωτιέται πώς κόλλησε και μάλιστα το στέλεχος της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης. Όπως είπε, το παιδί μπήκε από μόνο του έκανε καραντίνα. Αργότερα, του είπαν ότι είσαι ξανά θετικός και ακολούθησε την ίδια διαδικασία.

«Δεν είχε συμπτώματα. Είχε και ανοσία από την πρώτη φορά. Πως έγινε αυτό το πράγμα κανείς δεν ξέρει»

Αρνητικά τα τεστ των δυο ιερέων 

Ο 36χρονος ιερέας πατέρας δύο παιδιών, μετά από ολιγοήμερη ασθένεια βγήκε τελικά αρνητικός στον κορωνοϊό. Αρνητικός είναι και ο στενός του φίλος, επίσης ιερέας που λειτουργεί σε ναό της Δυτικής Θεσσαλονίκης και είχε νοσήσει πρώτος στις 7 Ιανουαρίου.  

Υπενθυμίζεται ότι οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού είναι το μείζον πρόβλημα που απασχολεί την επιστημονική κοινότητα. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες, η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη είναι κατά 74% πιο μεταδοτική και πιο επικίνδυνη σε σχέση με το κοινό στέλεχος του κορωνοϊού.  


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top