Κρούσματα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης στη Θεσσαλονίκη

Μετέβη εκεί εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς- Σύσκεψη με Αρκουμανέα

Τι ισχύει με τις νέες μεταλλάξεις του κορωνοϊού; Οι ειδικοί δίνουν απαντήσεις σε όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε. Βίντεο από κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 26/1

Στη Μητρόπολη Νεαπόλεως, στη Θεσσαλονίκη, μετέβη εκτάκτως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, μετά από την ανίχνευση του στελέχους της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στην περιοχή. 

Στη Μητρόπολη Νεαπόλεως έφτασε πριν από λίγα λεπτά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανεας

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κρούσματα της μετάλλαξης αφορούν σε ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως.

Η μετάβαση του κ. Χαρδαλιά στη Θεσσαλονίκη κρίθηκε αναγκαία μετά από τηλεδιάσκεψη που έγινε νωρίτερα σήμερα με τη συμμετοχή του Σωτήρη Τσιόδρα και επιδημιολόγων. 

Κορωνοϊός: Ανησυχεί η διασπορά στην Αττική – Φόβοι για τρίτο lockdown

Σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιείται τώρα μετέχουν επίσης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Συμεών Μεταλλίδης και ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα μετάλλαξης σε Διάκους.

Οι μεταλλάξεις του κορωνοϊού ανησυχούν ιδιαίτερα τους επιστήμονες, καθώς η κατάσταση είναι αρκετά επιβαρυμένη, ειδικά στην Αττική που από χθες συγκαταλέγεται στις κόκκινες περιοχές. 

 

Κορωνοϊός: 795 νέα κρούσματα - Στο κέντρο της Αθήνας τα 124

Μέχρι στιγμής είχαν εντοπιστεί 66 κρούσματα της βρετανικής μετάλλαξης, όμως η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη θεωρείται ακόμα πιο επικίνδυνη και μεταδοτική. 

Σαρηγιάννης για Αττική: Aύξηση των κρουσμάτων μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου

Μάλιστα οι λοιμωξιολόγοι δεν αποκλείουν να επιβληθεί και τρίτο ολικό lockdown τύπου Μαρτίου, αν τα κρούσματα συνεχίσουν να αυξάνονται. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top