Κορωνοϊός: Ανησυχεί η διασπορά στην Αττική – Φόβοι για τρίτο lockdown

Δύσκολοι οι επόμενοι δύο μήνες

Ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, Κώστας Συρίγος, εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star γιατί η Αττική έφτασε στο κόκκινο

Θεσσαλονίκη αρχίζει να θυμίζει η Αττική, με τη διασπορά του κορωνοϊού να είναι εκτεταμένη. Οι ειδικοί παρακολουθούν τις εξελίξεις και δεν αποκλείουν πλέον ένα τρίτο lockdown, τύπου Μαρτίου, αν η κατάσταση ξεφύγει, ακόμα και από την επόμενη εβδομάδα. 

Κορωνοϊός: Στη δημοσιότητα η ΚΥΑ με τα νέα μέτρα

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 795 νέα κρούσματα κορωνοϊού και από αυτά τα 384 ήταν στην Αττική, διπλάσια από ότι ήταν πριν από μια εβδομάδα. Δραματική μοιάζει η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας, όπου εντοπίστηκαν ένα στα τρία κρούσματα του Λεκανοπεδίου. 

Αναλυτικά 124 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας, 61 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, 51 στον ΠΕ Ανατολικής Αττικής, 46 στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών, 45 στην ΠΕ Πειραιώς, 44 στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών, και 12 στην ΠΕ Δυτικής Αττικής.

Λινού: Έτσι φτάσαμε στην έκρηξη κρουσμάτων στην Αττική

Την ίδια ώρα τα κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους που έχουν καταγραφεί είναι πλέον 66, ομως οι ειδικοί υπολογίζουν ότι στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερα.

Κορωνοϊός: 795 νέα κρούσματα - Στο κέντρο της Αθήνας τα 124

Ανησυχητικό είναι επίσης το γεγονός ότι ο δείκτης θετικότητας παρουσίασε άνοδο σε σχέση με την Παρασκευή και από το 2,00 που ήταν σε σύνολο 45.381 διαγνωστικών τεστ, το Σάββατο ανέβηκε στο 2,49 με τα τεστ να είναι λιγότερα (31.904).

Κορωνοϊός: Πώς έφτασε στο «κόκκινο» η Αττική

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χαλαρότητα που επέδειξαν οι Αθηναίοι τις τελευταίες μέρες, ειδικά μετά από το άνοιγμα των καταστημάτων συνέβαλε καταλυτικά στην εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων.

Σαρηγιάννης για Αττική: Aύξηση των κρουσμάτων μέχρι τις 5 Φεβρουαρίου

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, από την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσα άτομα βγήκαν να κάνουν τα ψώνια τους στα καταστήματα, στη συνέχεια έκαναν κάποιες επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους. Έτσι τα άτομα αυτά πιθανόν μετέφεραν τον ιό από την αγορά στα σπίτια που επισκέπτονταν κι έγινε το κακό. 

Ανησυχία προκαλούν την ίδια ώρα και τα αυξημένα κρούσματα στα νησιά, τα οποία, όπως λένε οι ειδικοί, θα επιβαρύνουν τα νοσοκομεία της Αθήνας. 

«Κόκκινη» η Αττική: Τα μέτρα για μετακινήσεις και αγορές

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο οι λοιμωξιολόγοι προειδοποιούν πως αν η αύξηση των κρουσμάτων συνεχιστεί στην Αττική και την επόμενη εβδομάδα, τότε το τρίτο ολικό lockdown, τύπου Μαρτίου θα είναι αναπόφευκτο. 

Κορωνοϊός: Δύσκολοι οι επόμενοι δύο μήνες

Οι επόμενοι δύο μήνες αναμένονται εξαιρετικά δύσκολοι στη διαχείριση της πανδημίας, κάτι που επισημαίνουν σε όλους τους τόνους οι επιστήμονες. 

Ολόκληρη η ενημέρωση Χαρδαλιά για «κίτρινες» και «κόκκινες» περιοχές 

«Πρέπει να κρατηθούμε ζωντανοί τους επόμενους δύο μήνες περίπου, που αποτελούν τον κρίσιμο χρόνο που χρειάζεται για να εμβολιαστούν οι πιο ευπαθείς ομάδες», είχε επισημάνει στον ΣΚΑΪ ο κ. Χαράλαμπος Γώγος.

Το ίδιο επεσήμανε και ο καθηγητής Ν. Σύψας, ο οποίος χαρακτήρισε ασταθείς επιδημιολογικά τους επόμενους δυο μήνες, Φεβρουάριο και Μάρτιο, λέγοντας πως σίγουρα μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε μέτρα, τα οποία θα ανατρέπονται αναλόγως των συνθηκών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top