Θεομηνία στη Σάμο: Πλημμύρισαν οι δρόμοι και έπεσαν βράχια

Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά

«Πνίγηκε» η Σάμος από τις καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες, οι οποίες πλήττουν το νησί ήδη από το βράδυ της Δευτέρας. Πλημμυρικά φαινόμενα και υπερχειλίσεις ποταμών δημιουργούν προβλήματα στις μετακινήσεις, καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια.

Σύμφωνα με το samosvoice.gr, ο δήμος Ανατολικής Σάμου έκανε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μη μετακινούνται άσκοπα.

Πλημμυρικά φαινόμενα στη Σάμο μετά τη «θεομηνία» / Eurokinissi

Κατολισθήσεις υπάρχουν από τη διασταύρωση της Ζερβού έως την Κοινότητα των Μυτιληνιών, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζει και το οδικό δίκτυο προς τον οικισμό Ηραίον.

Οι δρόμοι του νησιού γέμισαν λάσπη / Eurokinissi

Την ίδια στιγμή, παρόμοια είναι η κατάσταση στη Λέσβο και την Πάτμο, όπου η κακοκαιρία «σάρωσε» τα πάντα στο πέρασμά της. Οι δρόμοι πλημμύρισαν ενώ σημειώθηκαν και κατολισθήσεις.

Χάος στη Σάμο από την επέλαση της κακοκαιρίας / Eurokinissi

Κλειστά σχολεία και αύριο

Σήμερα, παρέμειναν κλειστά το Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Βουρλιωτών, το Δημοτικό Σχολείο Παγώνδα, το Νηπιαγωγείο Ηραίου και το Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Πύργου.

Για αύριο, Τετάρτη, ο δήμαρχος της Ανατολικής Σάμου ανακοίνωσε ότι όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστές, όπως επίσης και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα σχολεία της Δυτικής Σάμου.

Στο «πόδι» οι Αρχές στη Σάμο για την κακοκαιρία / Eurokinissi

60 κλήσεις δέχτηκε η Πυροσβεστική

Η Πυροσβεστική δέχτηκε σήμερα 60 κλήσεις συνολικά για αντλήσεις υδάτων. Πιο συγκεκριμένα, στο Καρλόβασι έγιναν 39 κλήσεις, στο Βαθύ 5 κλήσεις και στο Ηραίο 16 κλήσεις.

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν στην ευρύτερη περιοχή που εκδηλώθηκαν οι έντονες βροχοπτώσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top