Αλεξανδρούπολη: Πατέρας τριών παιδιών ο πυροσβέστης που πνίγηκε

Παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών

Tην είδηση του θανάτου του πυροσβέστη επιβεβαίωσε στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς

Τραγωδία σημειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη, που πλήττεται πάλι από τις πλημμύρες. Ένας πυροσβέστης έχασε τη ζωή του, εν ώρα υπηρεσίας, σε επιχείρηση απεγκλωβισμού μαθητών από δημοτικό σχολείο στον Απαλό.

Αλεξανδρούπολη: Εγκλωβίστηκαν μαθητές σε δημοτικό σχολείο από τις βροχές

Ο 46χρονος πυροσβέστης, πατέρας τριών παιδιών με πολύχρονη εμπειρία στο Σώμα, ήταν οδηγός σε πυροσβεστικό όχημα, το οποίο εγκλωβίστηκε στα νερά της βροχής. Παρασύρθηκε από τα νερά του ρέματος και βρέθηκε νεκρός αρκετά μέτρα μακριά.

Η περιοχή του Απαλού αντιμετωπίζει τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις πλημμύρες - βίντεο star.gr

Την είδηση επιβεβαίωσε στο star.gr και τον Ανέστη Συμεωνίδη, ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς.

«Ένα πυροσβεστικό όχημα στην προσπάθειά του να διασχίσει ένα κανάλι στον οικισμό Απαλού, δυστυχώς έπεσε και εγκλωβίστηκε. Βγήκε ο συνοδηγός, αλλά στην προσπάθεια να εγκαταλείψει το όχημα ο οδηγός, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του καναλιού και εκβράστηκε στην περιοχή του αεροδρομίου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.Πέτροβιτς ανέφερε ότι τα φαινόμενα ξεκίνησαν μετά τις 6:00, το πρωί και υπογράμμισε πως το φαινόμενο συνεχίζεται και είναι έντονο. «Στον Απαλό αυτή τη στιγμή έχουμε πολλά νερά, η βροχή είναι έντονη. Έχουμε θυελλώδεις ανέμους που συνοδεύονται από ισχυρότατες βροχοπτώσεις» είπε.

Σπίτια πλημμύρισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε πόταμια - φωτογραφία star.gr

Σπίτια πλημμύρισαν και δρόμοι μετατράπηκαν σε πόταμια - φωτογραφία star.gr

Σοκαρισμένοι είναι οι συνάδερφοι του και οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο σημείο.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του 46χρονου αρχιπυροσβέστη και όπως έκανε γνωστό θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τα αίτια και τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος.

«Σήμερα, τις πρώτες μεσημεριανές ώρες, το Π.Σ. 3538 της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης εκτελούσε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης για παροχή βοηθείας. O Αρχιπυροσβέστης Ζαφειρόπουλος Ιωάννης, ετών 46, ενώ βρισκόταν εκτός του ανωτέρω οχήματος, παρασύρθηκε από όγκο νερών εντός τσιμενταύλακα. Αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε  με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν τον θάνατο του πυροσβεστικού υπαλλήλου θα διενεργηθεί προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση».

Συλλυπητήρια από την υπουργό Παιδείας

Σε μήνυμά της στο Facebook, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για τον 46χρονο πυροσβέστη.

«Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του πυροσβέστη που έχασε τη ζωή του στην Αλεξανδρούπολη ενώ κατευθυνόταν για να συνδράμει μαθητές. Καθημερινοί ήρωες, οι γυναίκες και οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος δίνουν αλλεπάλληλες μάχες για όλους μας».

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απεγκλωβισμού των μαθητών

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταφοράς μαθητών από το πλημμυρισμένο δημοτικό σχολείο τους στον Απαλό, σε ασφαλές σημείο, σύμφωνα με πληροφορίες και φωτογραφίες που δημοσιεύει το thesstoday.gr.

Mεταφορά μαθητών σε ασφαλές σημείο - φωτογραφία thesstoday.gr

Mεταφορά μαθητών σε ασφαλές σημείο - φωτογραφία thesstoday.gr

Η μεταφορά τους έγινε με λεωφορεία της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς την εκκλησία της περιοχής.

Στην επιχείρηση μεταφοράς συνέδραμαν από την πρώτη στιγμή οι εθελοντές διασώστες της Πολιτικής Προστασίας, του Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Διασώστης του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. στον πλημμυρισμένο Απαλό - φωτογραφία thesstoday.gr

Διασώστης του Ο.Φ.Κ.Α.Θ. στον πλημμυρισμένο Απαλό - φωτογραφία thesstoday.gr

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, από τον οικισμό Θυμαριάς έως τον οικισμό Προβατώνα.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι οικισμοί Άνθεια, Μαΐστρος, Απαλός του δήμου Αλεξανδρούπολης με τη στάθμη του νερού να ανεβαίνει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top