Ίμια: 25 χρόνια από την εθνική τραγωδία

Ο Δήμος Πειραιά τίμησε την μνήμη του Παναγιώτη Βλαχάκου

Εικοσι πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την κρίση των Ιμίων. Από την ημέρα που έπεσαν στο καθήκον οι Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Έκτορας Γιαλοψός, το ελικόπτερο των οποίων συνετρίβη, λίγο πριν επιστρέψει στη φρεγάτα "Ναυαρίνο". 

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel

Ίμια: Οι μαρτυρίες, η μάχη για τη σημαία και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα

Εν τω μεταξύ, σε κλίμα συγκίνησης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιώς, κ.κ. Σεραφείμ, ο Δήμος Πειραιά τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του ήρωα Αντιναυάρχου Παναγιώτη Βλαχάκου Π.Ν., που «έπεσε» στο καθήκον κατά την κρίση των Ιμίων, την 31η Ιανουαρίου 1996, μαζί με τους Χριστόδουλο Καραθανάση και Έκτορα Γιαλοψό.

Η επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου, στην πλατεία Κωνσταντίνου Καραμανλή (πρώην πλατεία Τερψιθέας), χωρίς την παρουσία κόσμου και με την τήρηση όλων των περιοριστικών μέτρων που ορίζει ο ΕΟΔΥ και οι αρμόδιες αρχές κατά της διασποράς του Covid-19.

Επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου

Επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου

Ο αδελφός του ήρωα των Ιμίων Παναγιώτη Βλαχάκου και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Βλαχάκος, σε δήλωσή του, επεσήμανε μεταξύ άλλων

«Θέλω να πιστεύω στα χρόνια αυτά που έχουν περάσει, ότι η θυσία αυτών των τριών ηρώων αποτελεί το παράδειγμα για τους νεότερους Έλληνες, έτσι ώστε ποτέ μα ποτέ να μην παραχωρήσουμε σπιθαμή από το έδαφός μας. Είμαι σίγουρος ότι κάθε χρόνο θα τους τιμάμε και κάθε χρόνος που θα περνάει θα προσθέτει ένα λιθαράκι στο ότι οι Έλληνες πραγματικά μάχονται σαν ήρωες για την πατρίδα τους».

Ίμια- 25 χρόνια μετά - Επιμνημόσυνη δέηση στον ανδριάντα του Παναγιώτη Βλαχάκου

Στην επιμνημόσυνη δέηση παρέστη ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κώστας Κατσαφάδος.

Ν. Παναγιωτόπουλος: Τα ονόματα των ηρώων των Ιμίων λαμβάνουν τρεις πυραυλάκατοι του Πολεμικού Ναυτικού

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιώτοπουλος ανακοίνωσε μέσω των λογαριασμών του στα social media ότι οι τρεις νέοι πυραυλάκατοι που ναυπηγεί το Πολεμικό Ναυτικό παίρνουν τα ονόματά τους από τους ήρωες των Ιμίων.

 

 

Tweet Nέας Δημοκρατίας για τα Ίμια

 

 

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star Channel.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top