Μαγιορκίνης: Αύξηση 50% των κρουσμάτων στην Αττική μέσα σε μία εβδομάδα

Τι είπε ο επίκουρος καθηγητής για τα πρώτα δείγματα από την κολχικίνη

Για την πορεία της πανδημίας σε διεθνές επίπεδο αλλά και στη χώρα μας, καθώς και για τα ενθαρρυντικά δείγματα από την κολχικίνη μίλησε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ανοίγουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα - Μόνο τα Γυμνάσια στην Αττική

Έως τώρα έχουν εμβολιαστεί πάνω από 80 εκατ. πολίτες παγκοσμίως, όπως είπε, και αφού αναφέρθηκε σε κάποια διεθνή στοιχεία, συνέχισε την ενημέρωση με τα στοιχεία για τη χώρα μας. 

ο επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης

O επίκουρος καθηγητής του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης - φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

«Στην Ελλάδα, την τελευταία εβδομάδα παρατηρείται αύξηση των ενεργών κρουσμάτων, ενώ η πίεση στο σύστημα υγείας δείχνει υποχώρηση. Συγκεκριμένα, υπάρχει μείωση 12% στις ΜΕΘ σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Ο αριθμός εισαγωγών παρουσίασε σταθεροποίηση» είπε χαρακτηριστικά.

Κρούσματα σήμερα: Τα 525 από τα 941 στην Αττική - «Βράζει» το κέντρο

Συνέχισε λέγοντας ότι σημεία σημαντικής αύξησης παρατηρήθηκαν στην Αττική, με σχεδόν 50% αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα. Από την άλλη, συνεχίζει να σταθεροποιείται η κατάσταση στην Θεσσαλονίκη.

Ενθαρρυντικά τα δείγματα για την κολχικίνη

Αναφερόμενος στην κολχικίνη επισήμανε πως η χρήση της πρέπει πάντα να γίνεται με συνταγή γιατρού. Σχετικά με τις μελέτες για το συγκεκριμένο φάρμακο, εξήγησε ότι η πρώτη μελέτη είχε ξεκινήσει από την Ελλάδα το 2020. Ακολούθησαν και άλλες μελέτες που δείχνουν πως υπάρχει βελτιωμένη έκβαση. 

«Τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αλλά είναι προκαταρκτικά. Πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί στη χρήση της» τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top