Ανοίγουν τα σχολεία σε όλη τη χώρα - Μόνο τα Γυμνάσια στην Αττική

Με τηλεκπαίδευση συνεχίζουν τα Λύκεια στις κόκκινες περιοχές

Ανοίγουν από τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου τα γυμνάσια στην Αττική, αλλά όχι τα λύκεια, όπως ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας,  η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Ειδικότερα, ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια σε όλη τη χώρα, αλλά μόνο τα Γυμνάσια στις κόκκινες περιοχές και αναμέσα σε αυτές εντάσσεται πλέον και η Αττική. Σημειώνεται ότι δεν ανοίγουν τα φροντιστήρια.

Κρούσματα σήμερα: Τα 525 από τα 941 στην Αττική - «Βράζει» το κέντρο

«Εισηγηθήκαμε το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων σε όλη τη χώρα. Στις κόκκινες περιοχές, όπως είναι η Αττική, εισηγηθήκαμε το άνοιγμα μόνο των γυμνασίων» είπε, σημειώνοντας πως οι μαθητές λυκείου θα πρέπει να συνεχίσουν να κάνουν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης. Τόνισε ωστόσο, πως η ενδοσχολική μετάδοση δεν είναι συχνή και ότι τα σχολεία δεν αυξάνουν το επιδημιολογικό φορτίο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στις κόκκινες περιοχές εντάσσονται από σήμερα: η Αττική πλην νήσων, η Χαλκίδα, η Πάτρα, η Προποντίδα Χαλκιδικής, η Θήρα (Σαντορίνη) και η Μύκονος. 

Παρατηρήθηκε αύξηση 45% στα κρούσματα την τελευταία εβδομάδα

«Τα βλέμματα όλων μετακινήθηκαν από τη βόρεια Ελλάδα στην Αττική. Είδαμε σαφή άνοδο των κρουσμάτων σε όλες τις περιοχές της Αττικής, στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Παπαευαγγέλου.

Σήμερα τα ενεργά κρούσματα στην Αττική είναι περίπου 2.800. «Ενοχλεί η μεγάλη διασπορά οριζόντια σε όλες τις περιοχές και η αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας» είπε, προσθέτοντας πως η πληρότητα σε ΜΕΘ-Covid στην Αττική ανέρχεται στο 61%.

H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου

H καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου- φωτογραφία ΙΝΤΙΜΕ

Για τη μετάλλαξη του ιού: «Να συμπεριφερόμαστε σαν κυκλοφορεί σε όλη την επικράτεια»

Σχετικά με τη μετάλλαξη του κορωνοϊού, η Βάνα Παπαευαγγέλου εκτίμησε πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε σαν η παραλλαγή του ιού να κυκλοφορεί σε όλη την επικράτεια.

Ωστόσο, οι πολίτες να παραμείνουν ψύχραιμοι και επανέλαβε πως βασικό μέλημα όλων είναι η τήρηση των μέτρων προστασίας, όπως οι αποστάσεις, η χρήση μάσκας και η καλή υγιεινή των χεριών.

Αύξηση των κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες

Τέλος, η καθηγήτρια Παπαευαγγέλου σημείωσε ότι παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων σε μεγαλύτερες ηλικίες και  απευθυνόμενη στους πολίτες που έχουν ήδη εμβολιαστεί, είπε:

«Δεν είστε ακόμη άτρωτοι, πρέπει να περάσει τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό και κυρίως να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασθέντων για να προστατευθούμε από τη διάδοση του κορωνοϊού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top