Κορωνοϊός: Πότε προβλέπεται το τρίτο κύμα - Στο 2 ο δείκτης θετικότητας

Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για την εξέλιξη της πανδημίας

Θετικά είναι τα νέα για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας. Οι αριθμοί που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ δείχνουν σημάδια σταθεροποίησης, ενώ ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 2. 

Κορωνοϊός: Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί - Αυξάνεται ο ρυθμός του συστήματος

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, επικαλούμενη έγκυρες πηγές, υπάρχει ένα γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας για την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας. Αρχικά, ο δείκτης θετικότητας βρίσκεται στο 2 και αναμένεται να παραμείνει εκεί και την επόμενη εβδομάδα, στοιχείο ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Μητσοτάκης: «Αρχές καλοκαιριού η μερική επιστροφή στην κανονικότητα»

Επίσης, ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ έχει αυξηθεί στις 27.000, αριθμός ικανοποιητικός για τη χώρα μας. Και ο αριθμός των εξιτηρίων που έχουν φτάσει τα 100 τη μέρα αποτελεί άλλο ένα στοιχείο θετικής εξέλιξης της πανδημίας, αναλογιζόμενοι ότι τις προηγούμενες εβδομάδες βρισκόταν στα ίδια επίπεδα με τις εισαγωγές.

Κρούσματα σήμερα: Σχεδόν τα μισά στην Αττική - Πόσα κατέγραψε η Θεσσαλονίκη

Όσον αφορά το τρίτο κύμα, αυτό υπολογίζεται ότι θα έρθει τον Μάρτιο, καθώς το άνοιγμα των σχολείων, η επανεκκίνηση του λιανεμπορίου και πιθανώς το μερικό άνοιγμα της εστίασης τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται αν αυξήσει ξανά τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 436 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών είναι 286, ενώ ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων έφτασε τους 25.

Κορωνοϊός: 25 θάνατοι και 436 νέα κρούσματα σήμερα

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top