Δε θα ανοίξουν κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής στις «κόκκινες» περιοχές

Διευκρινίσεις για το άνοιγμα της αγοράς έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου

Διευκρινίσεις για το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των κέντρων αισθητικής και περιποίησης μανικιούρ - πεντικιούρ στις επιβαρυμένες περιοχές έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ανοίγουν με αυστηρά μέτρα κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι τα καστήματα με τις παραπάνω υπηρεσίες δε θα ανοίξουν στις «κόκκινες» περιοχές. «Στις κόκκινες περιοχές αναστέλλονται όλες οι υπηρεσίες, με εξαίρεση τα καταστήματα του λιανεμπορίου που θα λειτουργούν με τη μέθοδο του click away και τα ΚΤΕΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πόσα μηνύματα μπορεί να στείλει ο πελάτης εντός της δίωρης προθεσμίας που θα έχει για τις αγορές του, τόνισε όυι «το ζητούμενο δεν είναι πώς θα παρακάμψουμε το σύστημα». «Πήραμε μια απόφαση έχοντας απόλυτη συναίσθηση του τι συμβαίνει στην κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τα δημόσια έσοδα. Αυτή την ευκαιρία που παίρνουμε με την πρωτοβουλία να επανεκκινήσουμε την οικονομία, δεν πρέπει να τη χάσουμε» δήλωσε.

Δε θα ισχύει το sms των 2 ωρών για τα κομμωτήρια

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου, πρόσθετα περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν για τον δήμο Αχαρνών Αττική, ενώ παρατάθηκαν για τον δήμο Ασπροπύργου, για τον Κρόκο, την Σιάτιστα και την Εορδαία.

Τα μέτρα παρατείνονται μέχρι τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου για την τοπική κοινότητα Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων, και Παλαικάστρου του Δήμου Σητείας Λασιθίου, στη νήσο Κάλυμνο, στον Δήμο Σπάρτης και στις περιφερειακές ενότητες Βοιωτίας, Λέσβου και Αργολίδας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top