Θεονύμφη: Η τραγουδίστρια που έγινε μοναχή μετά τον θάνατο της κόρης της

Η Μαίρη Αλεξοπούλου εγκατέλειψε τις πίστες και αφοσιώθηκε στον Θεό

Ολόκληρη η συνέντευξη της μοναχής Θεονύμφης στην Ζήνα Κουτσελίνη.

Συγκλονίζει η προσωπική ιστορία της τραγουδίστριας Μαίρης Αλεξοπούλου, η οποία μετά τον θάνατο της κόρης της αποφάσισε να εγκαταλείψει τον χώρο του θεάματος και να αφοσιωθεί στον Θεό.

Η ίδια, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και άνοιξε την ψυχή της, περιγράφοντας όσα την οδήγησαν να ζήσει ως μοναχή Θεονύμφη τα τελευταία 35 χρόνια, σε μοναστήρι που έχτισε, μάλιστα, μόνη της.

Η Μαίρη Αλεξοπούλου υπήρξε μία από τις πιο ακριβοπληρωμένες τραγουδίστριες τις δεκαετίες του ‘60 και του ‘70. Έζησε μία ζωή που κόπηκε στα δύο. Η πρώτη ήταν στις πίστες και η δεύτερη στο μοναστήρι. Ο θάνατος τουι πρωτότοκου παιδιού της την συντάραξε. Η ίδια ήταν μόλις 42 χρόνων, όταν η κόρη της Κωνσταντίνα έχασε τη ζωή της σε τροχαίο.

«Την ώρα του ατυχήματος κοιμόμουν. Είδα στον ύπνο μου ότι άνοιξε ο ουρανός και έπεσε ο σταυρός του Χριστού πάνω στο μέτωπό μου. Σηκώθηκα και με πονούσε το κεφάλι μου. Εκείνη την ώρα είδα τον κηπουρό μας και του είπα το όνειρο. Εκείνος απόρησε. Μου είπε ότι το παιδί δεν είχε πάει στο μαγαζί», ανέφερε συγκλονισμένη.

Από τότε η Μαίρη Αλεξοπούλου άρχισε να φτιάχνει με δικά της έξοδα ένα ησυχαστήριο στο Κορωπί, αφιερωμένο στην κοίμηση της Θεοτόκου και τον Θεό, που υμνούσε με τα τραγούδια της.

Λίγο αργότερα πήρε την απόφαση να ζήσει ως γερόντισσα Θεονύμφη. Εκεί βρισκόταν και το αρχοντικό της, όπου κατοικούσε μέχρι το μοιραίο δυστύχημα που της στέρησε το παιδί της.

Παρά τη λαμπερή ζωή της, η τραγουδίστρια απαρνήθηκε τον πλούτο και όλες τις ανέσεις για να αφοσιωθεί στον Θεό.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top