Ναύπακτος: Τρεις σεισμοί πάνω από 4 Ρίχτερ ξενύχτησαν τους κατοίκους

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι

Έξω από τα σπίτια τους διανυκτέρευσαν οι κάτοικοι στη Ναύπακτο, μετά από τον σεισμό, μεγέθους 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην περιοχή. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Φωκίδα, την Αιτωλοακαρνανία και την Αχαΐα. 

Ο χορός των Ρίχτερ συνεχίστηκε όλη νύχτα, καθώς σημειώθηκαν δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις. Δύο από αυτές μάλιστα είχαν μέγεθος 4,4 και 4 Ρίχτερ και σημειώθηκαν με διαφορά λίγων λεπτών. 

Ο σεισμός δεν προκάλεσε σοβαρές ζημιές, πέραν μιας κατολίσθησης στην Εθνική Οδό Ναυπάκτου – Ιτέας.

Ο κόσμος, κυρίως στη Ναύπακτο και την Δωρίδα βγήκε από τα σπίτια του τη νύχτα, καθώς οι επιφανειακοί μετασεισμοί τους τρόμαξαν αρκετά.

Ο Άκης Τσελέντης μιλώντας στο Openέ έκανε λόγο για έντονη σεισμική δραστηριότητα που ακολούθησε τον κύριο σεισμό. 

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν καθησυχαστικός. 

«Το ίδιο είχε γίνει και πριν από 20 μέρες. Είναι πάρα πολλά τα ρήγματα στην περιοχή, αλλά δίνουν τέτοιους σεισμούς αυτών των μεγεθών. Έγινε ένα μικρό ντόμινο μετά με εκατοντάδες μετασεισμούς. Το κακό είναι ότι τα ρήγματα βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα (Πάτρα, Ναύπακτο) κι αυτό προκαλεί δυσφορία στους κατοίκους ειδικά τη νύχτα, που υπήρχε μεγάλη ανησυχία», είπε και πρόσθεσε:

«Η μετασεισμική ακολουθία είναι ικανοποιητική. Τώρα που βλέπω μεγάλη πληθώρα μετασεισμών έχω ησυχάσει, αλλά δεν υπάρχει μετατόπιση των επικέντρων σε άλλες περιοχές. Δεν έχουμε μετατόπιση προς την περιοχή του ρήγματος του Αιγίου, των Αλκυονίδων, αλλά και ανατολικότερα, και δεν ανησυχούμε».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top