Πρωτοχρονιά 2021: Με SMS και σήμερα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Σε ισχύ τα αυστηρά μέτρα της ΕΛ.ΑΣ.

Όπως χθες, έτσι και σήμερα, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς παραμένουν σε ισχύ τα έκτακτα μέτρα για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Έτσι όσοι θέλουν πρώτη μέρα του χρόνου να απολαύσουν ένα πλούσιο εορταστικό τραπέζι με παρέα, θα πρέπει να ξέρουν ότι ισχύει ο περιορισμός των εννέα ατόμων ανά σπίτι και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί. 

Άρση lockdown - άνοιγμα εστίασης: Από τέλος Φεβρουαρίου και βλέπουμε

Παράλληλα και σήμερα για να μετακινηθείτε θα πρέπει να στείλετε SMS στο 13033 με κωδικό 6 και φυσικά να επιστρέψετε στο σπίτι σας πριν τις 22:00 το βράδυ. 

Οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. θα είναι αυστηροί και σήμερα, όπως έγινε και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με αστυνομικούς να στήνουν μπλόκα και να πραγματοποιούν ελέγχους σε κεντρικούς οδικούς άξονες, πλατείες, ανοιχτούς χώρους και στα διόδια. 

Πρωτοχρονιά: Σκληρά μέτρα για το ρεβεγιόν με SMS και κλειστούς δρόμους

Όσον αφορά στις μετακινήσεις παύει να ισχύει για σήμερα το όριο του ενός επιβάτη στα ταξί, με την προϋπόθεση ότι ανήκουν στην ίδια οικογένεια, ενώ και με τα ΙΧ θα μπορούν να μετακινούνται έως τέσσερα άτομα, εφόσον είναι συγγενείς. 

Αποκάλυψη Star: Προς άνοιγμα αγοράς σε Κρήτη, Πελοπόννησο, Κυκλάδες! 

Τι ισχύει για τις μετακινήσεις εκτός νομού

Οι μετακινήσεις εκτός νομού απαγορεύονται, με τις εξής έξι εξαιρέσεις:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για εργασία – Πρέπει να πιστοποιείται με έγγραφη βεβαίωση εργοδότη (επιστροφή με αποδεικτικό κύριας κατοικίας)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας -Με επίδειξη στο αστυνομικό όργανο της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού) -Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα τέκνα τους -Αφορά διαζευγμένους ή σε διάσταση γονείς
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας (με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την ΑΑΔΕ ή με το Ε1)
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές (με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της σχολής, για την επιστροφή σε αυτή)
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top