Παπαευαγγέλου: Υπάρχουν περίπου 8.500 ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα

Τα 2.000 εντοπίζονται στην Αττική και τα 1.600 στη Θεσσαλονίκη

Η τελευταία ενημέρωση του 2020 από το υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα έγινε σήμερα από την καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου, τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημολογίας στο ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Γκίκα Μαγιορκίνη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Κορωνοϊός: Πάνω από 1.000 νέα κρούσματα σήμερα!

Τον λόγο πήρε πρώτη η κ.Παπαευαγγέλου, η οποία ενημέρωσε για τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων, που ξεπέρασαν τα 1.000. Κάνοντας μια αναδρομή για την πορεία της πανδημίας από το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας στις 26 Φεβρουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, σημείωσε ότι «αυτό που μας έμαθε το δεύτερο κύμα της πανδημίας, είναι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται ο κορωνοϊός». 

Κρούσματα: «Βράζουν» Αττική και Θεσσαλονίκη- Η γεωγραφική κατανομή

Η καθηγήτρια παιδιατρικής και λοιμωξιολόγος τόνισε ότι η συνολική ανοσία δε θα επιτευχθεί πριν περάσουν αρκετοί μήνες ακόμα και όπως έκανε γνωστό, αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 8.500 ενεργά κρούσματα σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων τα 2.000 βρίσκονται στην Αττική και τα 1.600 στη Θεσσαλονίκη. Στο «κόκκινο» βρίσκονται όμως και η Κοζάνη, η Λάρισα, η Ροδόπη και ο Έβρος.

Τέλος, αναφερόμενη στα εμβόλια είπε ότι αναμένεται να φέρουν την «Ελευθερία» και πως  «το 2021 θα πάρουμε τη ζωή μας πίσω».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top