Αυτό είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Πού θα χρησιμοποιείται

Ποια στοιχεία αναγράφονται σε αυτό

Πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λαμβάνουν όσοι κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. 

Το Open παρουσίασε ένα τέτοιο πιστοποιητικό, το οποίο χορηγήθηκε χθες σε υγειονομικό που έκανε το εμβόλιο. 

Στο συγκεκριμένο έγγραφο υπάρχει το όνομα του πολίτη που έκανε το εμβόλιο, το ΑΜΚΑ του, το όνομα της εταιρείας του εμβολίου που έκανε, η ημερομηνία του εμβολιασμού και η ημερομηνία της δεύτερης δόσης. 

Πέτσας: Θα δίνεται πιστοποιητικό σε ελληνικά και αγγλικά για το εμβόλιο

Ωστόσο πολλά είναι τα ερωτήματα που έχουν τεθεί για τις επιπτώσεις άρνησης συμμετοχής στον εμβολιασμό. Πάνω σε αυτό το θέμα οι αρμόδιοι έχουν ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι η συμμετοχή στον εμβολιασμό είναι προαιρετική. 

Προγραμματίζεται επίσης καμπάνια για την ενημέρωση του πληθυσμού προκειμένου να πειστούν πολίτες και υγειονομικοί για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. 

Κορωνοϊός: Εφτασαν στη χώρα μας 83.850 δόσεις του εμβολίου

Η προσοχή έχει στραφεί στην ολοκλήρωση της προετοιμασίας για τη δυνατότητα χορήγησης του ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, το οποίο όμως θα πρέπει να ακολουθεί τους κανονισμούς της ΕΕ για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. 

Χθες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερακάκης είπε στον ΣΚΑΪ ότι θα υπάρχει απόδειξη του εμβολιασμού, αλλά αφού το θέμα συζητηθεί σε επίπεδο Ένωσης, καθώς εμπλέκονται ευρωπαϊκές αρχές και ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ (GDPR).

Εμβόλιο Pfizer: Πότε θα ολοκληρωθεί η διανομή στις χώρες της Ε.Ε

Προς το παρόν πάντως η κυβέρνηση έχει μεριμνήσει για την δημιουργία πλατφόρμας «Έκδοσης Βεβαίωσης Εμβολιασμού», η οποία και ετοιμάζεται, με το σχετικό έγγραφο να προγραμματίζεται να χορηγείται αρχικά για προσωπική χρήση. 

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως ακόμη κι αν το σχετικό πιστοποιητικό θα χορηγείται για προσωπική χρήση, μπορεί να απαιτείται η επίδειξή του από διάφορους κλάδους της οικονομιας, όπως οι αεροπορικές εταιρείες, επιχειρήσεις, ή ακόμα και τα εστιατόρια. 

Πέτσας: Μόνο με το εμβόλιο θα τελειώσουμε οριστικά με τον κορωνοϊό

Επίσημα ωστόσο, όπως τόνισε χθες και  ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, οι πολίτες που θα εμβολιάζονται  θα μπορούν να εκδίδουν πιστοποιητικό εμβολιασμού για δική τους αποκλειστικά χρήση, αφού κάνουν και τη δεύτερη δόση του εμβολίου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top