Πέτσας: Θα δίνεται πιστοποιητικό σε ελληνικά και αγγλικά για το εμβόλιο

«Είμαστε κοντά στο άνοιγμα των σχολείων»

Πιστοποιητικό, το οποίο θα είναι στα ελληνικά και τα αγγλικά, θα δίνετε μόλις κάποιος κάνει και τη δεύτερη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊο.

Αυτό τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον Σκάι 100,3 FM, όπου υπογράμμισε πως ο εμβολιασμός δεν είναι μόνο μέτρο αυτοπροστασίας, αλλά κίνηση αλληλεγγύης.

Όπως είπε, το σημαντικό δεν είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολίου, αλλά τα κίνητρα. Πάντως, η χρήση ενός τέτοιου πιστοποιητικού δεν έχει καθοριστεί, καθώς – όπως έχουν τονίσει κυβερνητικά στελέχη – εκκρεμεί πανευρωπαϊκή απόφαση επ’ αυτού, καθώς εγείρονται και θέματα, όπως αυτό των προσωπικών δεδομένων. Παράλληλα, είπε πως δεν έχει καμία παρενέργεια, όπως διαπίστωσε και ο ίδιος, και είναι ασφαλές.

Μπακογιάννη: Η απάντηση στο «ο Μητσοτάκης έκανε φυσιολογικό ορό»

Ο κ. Πέτσας είπε πως μέχρι το τέλος Ιανουαρίου η Ελλάδα θα έχει παραλάβει 429.000 εμβόλια της Pfizer, ενώ πρόσθεσε πως ακολουθούν οι εγκρίσεις και για άλλες φαρμακοβιομηχανίες και μέσα στο Φεβρουάριο θα έχουμε ικανό αριθμό εμβολίων.

Αυστηρά μέτρα και την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια για να μην έρθει 3ο κύμα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι με βάση το σχεδιασμό μέχρι το τέλος Ιουνίου θα έχουν φτάσει στη χώρα μας 25 εκατομμύρια δόσεις, ώστε να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, εάν το επιθυμεί.

Σχετικά με τις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη ροή των εμβολίων, δήλωσε πως «υπάρχουν αλλά θέματα για κριτική και δεν προσφέρονται για αυτό τα ζητήματα δημοσίας υγείας».

«Είμαστε κοντά στο άνοιγμα των σχολείων»

Αναφερόμενος στα σχολεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι σήμερα Τρίτη ξεκινάει η πρώτη συζήτηση (Κεραμέως – επιτροπής εμπειρογνωμόνων), υπογραμμίζοντας ότι στόχος είναι να ανοίξουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων. Τόνισε μάλιστα πως είμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο.

Κορωνοϊός: Τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων – Συνεδριάζουν οι ειδικοί

Ωστόσο, παρέπεμψε στη συζήτηση στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το αν θα ανοίξουν ταυτόχρονα στις 8 Ιανουαρίου, ή σταδιακά.

Υπογράμμισε ότι αυτό που έχει σημασία είναι να μην αυξηθεί η κινητικότητα όταν ανοίξουν τα σχολεία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top