Πρόεδρος ΚΤΕΛ στο star.gr: Μειώθηκαν οι επιβάτες, διπλασιάστηκαν τα δέματα

Εντατικοί οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ σε τρένα και ΚΤΕΛ εν όψει Χριστουγέννων

Όλα όσα είπε ο Σοφοκλής Φάτσιος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών και πρόεδρος του κεντρικού σταθμού Κηφισού

Καθώς πλησιάζουμε στις γιορτές των Χριστουγέννων ελάχιστοι είναι όσοι ταξιδεύουν με τα υπεραστικά λεωφορεία λόγω του κορωνοϊού και των αυστηρών μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας, που έχουν θέσει αυστηρούς όρους για τις μετακινήσεις μεταξύ νομών. 

«Η επιβατική κίνηση σε όλους τους σταθμούς των ΚΤΕΛ είναι υποτονική, ενώ και τα δρομολόγια έχουν μειωθεί πάρα πολύ. Συνολικά η μείωση που καταγράφεται αγγίζει το 70%», είπε στο star.gr ο Σοφοκλής Φάτσιος πρόεδρος της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών και πρόεδρος του κεντρικού σταθμού Κηφισού.

Σκληρό lockdown την Πρωτοχρονιά αν δεν τηρηθούν τα μέτρα τα Χριστούγεννα

Όπως ανέφερε, από τα 238 δρομολόγια που πραγματοποιούνταν τις καθημερινές, αυτή τη στιγμή γίνονται μόλις 40.

«Ενδεικτικά η Θεσσαλονίκη από τα 12 δρομολόγια που είχε την ημέρα τώρα έχει μόνο 3, η Πάτρα από 14 έχει μόλις 4 και στα Γιάννενα από τα 10 δρομολόγια γίνονται μόνο τα 2», πρόσθεσε.

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Τι ανησυχεί τους επιστήμονες

«Αυξήθηκαν τα δέματα από την επαρχία»

Εκ διαμέτρου αντίθετη με την επιβατική κίνηση, είναι η εικόνα σε ό,τι έχει να κάνει με τα δέματα που ταξιδεύουν από την επαρχία με τα λεωφορεία.

«Τα δέματα καταγράφουν αύξηση 100% σε σχέση με τις υπόλοιπες ημέρες. Φανταστείτε ότι υπάρχουν λεωφορεία χωρίς επιβάτες μόνο με δέματα», τόνισε ο κ. Φάτσιος.

Νέα αεροπορική οδηγία για όσους έρχονται από τη Μεγάλη Βρετανία

Όπως πρόσθεσε, τις τελευταίες ημέρες τα υπεραστικά λεωφορεία ταξιδεύουν γεμάτα με καλούδια για το γιορτινό τραπέζι και οι σταθμοί γεμίζουν με κόσμο που τα παραλαμβάνει. 

«Στέλνουν οι γονείς στα παιδιά και οι παππούδες, γιαγιάδες στις οικογένειες, γλυκά, κοκόρια, αρνιά ό,τι μπορείτε να φανταστείτε», είπε χαρακτηριστικά.

Με τον κωδικό «6» η μετακίνηση για το τραπέζι των Χριστούγεννων

«Η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της»

Αν κάποιος θέλει να ταξιδέψει με το ΚΤΕΛ για τις γιορτές, χωρίς να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις, καλά θα κάνει μάλλον να το ξεχάσει. Σύμφωνα με τον κ. Φάτσιο εντατικοί είναι οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ στους σταθμούς ΚΤΕΛ για τον εντοπισμό των «απείθαρχων», ενώ τα πρόστιμα πέφτουν βροχή. 

«Υπάρχει πολύ μεγάλη αστυνόμευση στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων. Η αστυνομία κάνει σωστά τη δουλειά της, ελέγχει τα χαρτιά και δεν αφήνει κόσμο να φύγει εάν δεν έχει τα προβλεπόμενα χαρτιά ή το Ε9 που να δείχνει τη μόνιμη κατοικία. Όποιος δεν έχει τα προβλεπόμενα τρώει πρόστιμο 300 ευρώ και δεν τον αφήνουν να φύγει», είπε.

Αυστηρά μέτρα για τα Χριστούγεννα: Αστυνομικοί και μπλόκα παντού

Ομοίως, σε εντατικούς ελέγχους προχωρά η ΕΛΑΣ και στα τρένα, τόσο στην είσοδο των σιδηροδρομικών σταθμών, όσο και στα βαγόνια των τρένων. Στόχος είναι η εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού (μη χρήση μάσκας κτλ.) και ο εντοπισμός των «απείθαρχων» που σκοπεύουν να ταξιδέψουν με το τρένο, χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Θερμικές κάμερες στο σιδηροδρομικό σταθμό Λαρίσης (φωτογραφεία αρχείου eurokinissi)

«Αυξημένη η κίνηση στα τρένα»

Την ίδια ώρα αυξημένη είναι η επιβατική κίνηση στα τρένα, τα οποία έχουν βέβαια ψαλιδίσει τα δρομολόγιά τους λόγω της πανδημίας και συνεχίζουν να ταξιδεύουν με πληρότητα στο 65% λόγω των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού.

«Τα τρένα φεύγουν με ενισχυμένα βαγόνια προκειμένου να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό εν όψει των γιορτών», ανέφεραν πηγές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο star.gr. 

Καθημερινά στο σιδηροδρομικό άξονα Αθήνα- Θεσσαλονίκη εκτελούνται δύο δρομολόγια, ενώ την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι θα αναστείλει την κυκλοφορία ορισμένων τοπικών δρομολογίων του δικτύου, καθώς και των προαστιακών γραμμών, λόγω της μειωμένης επιβατικής κίνησης που παρατηρείται.

Αναλυτικά τα δρομολόγια που αναστέλλονται είναι τα εξής:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top