Εμβολιασμοί: «Μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε 1.265.550 δόσεις του εμβολίου»

Η ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης

Στην ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορωνοϊό προχώρησαν σήμερα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κορωνοϊός: Κάτω από 600 τα νέα κρούσματα - 85 οι νεκροί

O κ. Θεμιστοκλέους, υπεύθυνος για την επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία», ανέλυσε το χρονοδιάγραμμα στο οποίο θα γίνουν οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα, καθώς και το πότε θα φτάσουν οι δόσεις του εμβολίου στη χώρα μας.

Όπως είπε, μέχρι τον Μάρτιο θα έχουμε 1.265.550 δόσεις του εμβολίου, ενώ σύντομα αναμένονται εγκρίσεις και για τα εμβόλια άλλων εταιρειών για τον κορωνοϊό.

«Το εμβόλιο δεν επηρεάζει το DNA του κυττάρου»

Η κ. Θεοδωρίδου αναφέρθηκε στη σημασία των εμβολίων καθώς κάθε χρόνο σώζονται δύο έως τρία εκατομμύρια ζωές χαρή σε αυτά.  Τόνισε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο δε μεταφέρει τον ιό και δεν έχει καμία επίδραση στο DNA του κυττάρου.

Μετάλλαξη κορωνοϊού: Τι ανησυχεί τους επιστήμονες

«Το εμβόλιο δείχνει ότι έχει μεγάλη ασφάλεια, ανεπιθύμητες ενέργειες είναι ανάλογες με αυτές που παρουσιάζονται στα συνήθη εμβόλια, δημιουργεί υ ψηλό επίπεδο αντισωμάτων ακόμη και σε προχωρημένες ηλικίες και η αποτελεσματικότητά του ξεπερνά το 94%» ανέφερε.

Πρώτοι εμβολιάζονται οι εργαζόμενοι της πρώτης γραμμής

Οι υγειονομικοί αναμένεται να εμβολιαστούν πρώτοι στην Ελλάδα. Θα ακολουθήσουν άτομα μεγάλης ηλικίας που φιλοξενούνται σε δομές όπως οι οίκοι ευγηρίας ή κλειστές δομές χρονίων πασχόντων και ατόμων με άλλα προβλήματα.

Δόμνα Μιχαϊλίδου: Στις αρχές του 2021 ο εμβολιασμός σε δομές τρίτης ηλικίας

Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι ηλικιωμένοι άνω των 85 ετών. «Όσο περισσότερα τα εμβόλια, τόσο οι διαβαθμίσεις και οι συστάσεις για τους εμβολιασμούς μπορούν να τροποποιούνται» είπε η κ. Θεοδωρίδου.

Ωστόσο το πρόβλημα δεν τελειώνει με τους εμβολιασμούς. Θα συνεχίσουμε να φοράμε μάσκες, να κρατάμε αποστάσεις, να τηρούμε την υγιεινή των χεριών μας. «Αισιοδοξία ναι, εφησυχασμός όχι. Η επιστήμη μας έκανε ένα πολύτιμο δώρο, οφείλουμε να δείξουμε υπομονή και χαρά που μας δόθηκε» είπε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top