Ιανός: Με τα τρακτέρ στις πλατείες της Καρδίτσας για τις αποζημιώσεις

Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι στο χωριό Αγία Τριάδα

Μεγάλες υλικές καταστροφές στην Καρδίτσα μετά το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας Ιανός.

Δεκάδες αγρότες έβγαλαν τα τρακτέρ τους το βράδυ της Κυριακής στην πλατεία του χωριού Αγίας Τριάδας Καρδίτσας, διαμαρτυρόμενοι για τις αποζημιώσεις που δεν πήραν μετά την καταστροφή που «έφερε» η κακοκαιρία Ιανός που έπληξε την περιοχή τον Σεπτέμβριο.

Όλα τα οικονομικά μέτρα για τους πληγέντες από τον Ιανό 

Στην περιοχή ζουν περίπου 200 οικογένειες που δεν πήραν χρήματα, έχουν βγάλει 50 τρακτέρ, ενώ έχουν στολίσει με λαμπάκια και ένα από αυτά, στέλνοντας μήνυμα ότι θα κάνουν γιορτές στους δρόμους.

Η αστυνομία έχει κάνει ήδη συστάσεις, προειδοποιώντας τους ότι σε περίπτωση συνωστισμού θα υπάρξουν προσαγωγές και πρόστιμα. Οι ίδιοι δε θέλουν λένε να δημιουργήσουν πρόβλημα και θα τηρήσουν απόλυτα τις αποστάσεις. 

ΚΙΝΑΛ: «Πρόθεση της ΝΔ να καλύψει παράνομα ρουσφέτια»

Την ίδια ώρα το η Προέδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά καταγγέλλει τη Νέα Δημοκρατία ότι «πρόθεση της είναι να καλύψει παράνομα ρουσφέτια», αναφέροντας αναλυτικά:

«650.000 αγρότες διαπιστώνουν ότι τα χρήματα των επιδοτήσεων που δικαιούνται δεν τους έχουν καταβληθεί στο ακέραιο όπως ορίζουν οι κοινοτικοί κανονισμοί. Οι επιδοτήσεις που τους καταβλήθηκαν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ  είναι μειωμένες κατά 10% χωρίς καμία ενημέρωση και εξήγηση. Πάνω από 100 εκ ευρώ επιδοτήσεων παρακρατήθηκαν από τους αγρότες την στιγμή που έχουν τις μεγαλύτερες ανάγκες στο τέλος μιας δύσκολης  χρονιάς.

Αιτία η πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καλύψει παράνομα ρουσφέτια, με την κατανομή επιδοτήσεων μέσα από το εθνικό απόθεμα, σε άτομα που δεν έχουν τις νόμιμες προϋποθέσεις ή δεν ασκούν και γεωργική δραστηριότητα. Για να ικανοποιηθούν αυτά τα ρουσφέτια περικόπηκαν δικαιώματα επιδοτήσεων από τους πραγματικούς παραγωγούς. 

Για την  παράνομη παρακράτηση υπάρχουν σοβαρές ευθύνες που οφείλουν οι αρμόδιοι να τις αναλάβουν. Καλώ άμεσα τον κ Μητσοτάκη να βάλει τέλος στην εξαπάτηση των αγροτών και να επιστρέψει όλες τις επιδοτήσεις που παράνομα παρακρατήθηκαν».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top