Μετάλλαξη κορωνοϊού: Τι θα γίνει με τις πτήσεις Ελλάδας - Μ.Βρετανίας

Επταήμερη καραντίνα στους ταξιδιώτες από τη Βρετανία

Δείτε στο ρεπορτάζ από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στις 20/12 τι θα ισχύει για τους ταξιδιώτες που θα έρχονται στη χώρα μας από τη Βρετανία.

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές τόσο στην Ευρώπη όσο και τη χώρα μας μετά τον εντοπισμό μετάλλαξης στελέχους κορωνοϊού που εντοπίστηκε αρχικά στη Βρετανία και «εξαπλώθηκε» και σε άλλες χώρες.

Κορωνοϊός Μετάλλαξη: Ποιες χώρες «παγώνουν» τις συνδέσεις με Βρετανία

Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και ενόψει των γιορτών η αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι δυνατή στη χώρα μας μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα, με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων να βρίσκεται σε επιφυλακή και να αξιολογεί εκτενέστερα σήμερα τα επιστημονικά δεδομένα, ώστε να αποφασιστεί τι θα γίνει με τις πτήσεις της χώρας μας από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ιταλία: Εντοπίστηκε κρούσμα της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού

Σε επταήμερη καραντίνα οι ταξιδιώτες από Βρετανία

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Κυριακή, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε πως από σήμερα στις 6 το πρωί τίθεται σε ισχύ το μέτρο της κατ’ οίκον απομόνωσης επτά ημερών, αντί τριών ημερών που ισχύει για τις αφίξεις από κάθε άλλη χώρα.

Σε καραντίνα 7 ημερών όσοι έρχονται στην Ελλάδα από τη Βρετανία

Το έκτακτο αυτό μέτρο είναι συμπληρωματικό στα ήδη υφιστάμενα, συνεχίζει δηλαδή να ισχύει απαρέγκλιτα η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών, ενώ θα συνεχίσουν να υποβάλλονται υποχρεωτικά και σε rapid test κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top