Μετάλλαξη κορωνοϊού: Παγκόσμιος συναγερμός για το νέο στέλεχος

Ποιες χώρες «παγώνουν» τις συνδέσεις με τη Μ.Βρετανία

Δείτε στο βίντεο το σχετικό ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star στις 20/12 ποιες πτήσεις δικόπτουν τις αεροπορικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις με τη Βρετανία.

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ώρες μετά τον εντοπισμό της νέας μετάλλαξης στελέχους του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τις χώρες να διακόπτουν μια μια τις αεροπορικές συνδέσεις με τη χώρα.

«Καμπανάκι» κινδύνου κρούει ο ΠΟΥ για τη νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Ήδη μέχρι στιγμής στην Ευρώπη η Γερμανία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, το Βέλγιο, η Σουηδία και η Ολλανδία έχουν απαγορεύσει τις πτήσεις με την Μεγάλη Βρετανία. Τόσο η Γαλλία όσο και η Ιρλανδία ανακοίνωσαν το πρωί της Δευτέρας την προσωρινή διακοπή των αεροπορικών και σιδηροδρομικών διασυνδέσεών τους με τη Μ. Βρετανία.

Τις τελευταίες ώρες και η Τουρκία, η Αργεντινή, η Χιλή, το Ισραήλ, ο Καναδάς και η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσαν την προσωρινή αναστολή των πτήσεων με τη Βρετανία.

Κύπρος: Σε καραντίνα 14 ημερών οι ταξιδιώτες από τη Βρετανία

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μετείχε χθες σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που συγκάλεσε με μετέχοντες εκπροσώπους των κρατών μελών, ενώ είχε προηγηθεί επικοινωνία του με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Επιπλέον, συνεδριάζει σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Επιτροπή του Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων της ΕΕ (IPCR), προκειμένου να συζητηθεί ο ευρωπαϊκός συντονισμός στη νέα μετάλλαξη, από κοινού με τη λήψη νέων μέτρων.

Μετάλλαξη του ιού: Αυτές οι χώρες αναστέλλουν τις πτήσεις από τη Βρετανία

Πού έχει εντοπιστεί η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού

Η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής εκτός από τη Βρετανία και τη Δανία, στην Ιταλία και την Αυστραλία, ενώ παραλλαγές του εντοπίστηκαν στη Νότια Αφρική, την Ολλανδία και άλλες χώρες.

Υπενθυμίζεται ότι βασικό χαρακτηριστικό της νέας μετάλλαξης κορωνοϊού είναι ότι αυξάνει κατά πολύ τη μεταδοτικότητα του ιού.

Στο «κόκκινο» οι αγορές 

Βουτιά καταγράφουν οι αγορές υπό της μετάλλαξης του ιού.

Λίγο μετά το μεσημέρι, στη Γερμανία ο DAX σημειώνει πτώση 3,62%, στην Ιταλία ο FTSE 0,16%, στη Γαλλία ο CAC 3,33%, ενώ το ελληνικό χρηματιστήριο υποχωρεί κατά 5,60%.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και του Καναδά, αλλά και της Ασίας, με εξαίρεση τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Κορέα και την Ινδία.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top