Καπραβέλος: Πέθανε γυναίκα σε ΜΕΘ και δίπλα νοσηλεύεται ο 37χρονος γιος της

Επικίνδυνο το όριο των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν

«Αν δεν προσέξουμε, το τρίτο κύμα τον Ιανουάριο θα είναι πολύ χειρότερο από αυτό που βιώνουμε τώρα» τόνισε ο Διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος. Ακόμη, έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για τις συναθροίσεις σε σπίτια ενόψει των εορτών, σημειώνοντας ότι ο επιτρεπόμενος αριθμός των 9 ατόμων για τα ρεβεγιόν είναι πολύ επικίνδυνος και πως η κινητικότητα θα αυξήσει τα κρούσματα.

«Φοβόμαστε μην προκαλέσουν τα Χριστούγεννα το τρίτο κύμα της πανδημίας»

Η τάση σταθεροποίησης είναι στον αριθμό διασωληνωμένων και των θανάτων. «Αν κάποιος είναι ικανοποιημένος με 50-60 νεκρούς τη μέρα, με 3.000 νεκρούς τον Νοέμβριο, θα φτάσουμε στο τέλος της άνοιξης τους 10.000-15.000 νεκρούς. Πρέπει να δούμε έκρηξη θανάτων για να κλείσουμε πάλι την αγορά;», είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.  

Κορωνοϊός: «Ούτε Απόκριες, ούτε Πάσχα θα κάνουμε με κανονικές συνθήκες»

Τo τελευταίο διάστημα αρκετοί ειδικοί τονίζουν ότι τα κρούσματα πλέον δεν είναι μέσα στην κοινότητα, αλλά μέσα στα σπίτια, δηλαδή ότι ο ιός μεταδίδεται μεταξύ των μελών μιας οικογένειας. Ο κ.Καπραβέλος περιέγραψε μια τραγική ιστορία από την προσωπική του εμπειρία και τη μάχη που δίνεται στο νοσοκομείο. Μια μητέρα 69 ετών πάλευε με τον κορωνοϊό επί τρεις εβδομάδες και χθες έχασε τη μάχη για τη ζωή. Την ίδια ώρα, ο 37χρονος γιος της νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε διπλανή ΜΕΘ, ενώ ο άλλος γιος βρίσκεται σε κατ’οίκον περιορισμό. 

Ο διευθυντής ΜΕΘ του Παπανικολάου εξέφρασε την αντίθεσή του για το άνοιγμα των εκκλησιών, αλλά και των σχολείων επισημαίνοντας ότι «τα παιδιά μπορεί να μη νοσούν, αλλά μεταδίδουν». Τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα πολύ κρίσιμο κι επικίνδυνο σημείο και πως πρέπει να βρούμε τρόπους να ανακόψουμε την πανδημία. «Η συζήτηση για την άρση των μέτρων θα πρέπει να ξεκινήσει τον Μάρτιο- Απρίλιο» κατέληξε.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top