12 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Επέτειος με επεισόδια και ένταση

Περισσότερες από 100 προσαγωγές - Σκηνικό έντασης σε Χανιά και Θεσσαλονίκη

Δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και κάποιοι αντί να τιμήσουν με σεβασμό τη μαύρη επέτειο βρήκαν ευκαιρία για επεισόδια. 

12 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια

Συγκεντρωμένοι επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής, όταν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης διέλυσαν τη συνάθροιση και ακολούθησε ένταση. Ομάδα περίπου 50 ατόμων έτρεξε να κρυφτεί στις εισόδους των πολυκατοικιών. Οι υποστηρικτές τους από τα μπαλκόνια των Εξαρχείων τους εμψύχωναν και επιτίθονταν στους αστυνομικούς που έκαναν προσαγωγές!

Προσαγωγές στα Εξάρχεια με αφορμή την επέτειο Γρηγορόπουλου- φωτογραφία Eurokinissi

Το σκηνικό έντασης συνεχίστηκε στην πλατεία Εξαρχείων, στη Ναυαρίνου και την Μπενάκη.

Τουλάχιστον 100 προσαγωγές ως το βράδυ

Άνδρες των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ, ακολουθώντας τις σαφείς εντολές που έχουν πάρει, απέτρεψαν συγκεντρώσεις και πορείες. Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, είχαν προσαγάγει περισσότερα από 100 άτομα μεταξύ αυτών μέλη του ΚΚΕ μ-λ, που επιχείρησαν  να ανοίξουν  πανό και να κατευθυνθούν προς το μνημείο του Αλέξη, μέλη της ΑΔΕΔΥ, αλλά και δικηγόροι.

Ένταση στο κέντρο για την επέτειο Γρηγορόπουλου: Πάνω από 100 προσαγωγές

Ελεύθεροι οι δικηγόροι που προσήχθησαν

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο δικηγόροι που προσήχθησαν το μεσημέρι, μαζί με άλλους πολίτες, για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό.

Με εντολή Εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι, όμως σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος τους. 

«H πρωτοφανής αυτή ενέργεια των αστυνομικών αρχών που παρεμπόδισε τους συναδέλφους από το να ασκήσουν το υπερασπιστικό τους καθήκον παραβιάζει την ουσία του δικηγορικού λειτουργήματος και πλήττει σοβαρά τον πυρήνα του κράτους δικαίου» σημείωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών.

Το ρεπορτάζ από τα Εξάρχεια στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star Σαββατοκύριακου

Το βράδυ ολοκληρώθηκε επιχείρηση της αστυνομίας στην οδό Αραχώβης, όπου κάποια μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου είχαν εγκλωβιστεί εκεί από το πρωί, όπως έκαναν γνωστό σε ιστοσελίδα.

Aστυνομικές δυνάμεις στην οδό Αραχώβης- φωτογραφία Eurokinissi

Aστυνομικές δυνάμεις στην οδό Αραχώβης- φωτογραφία Eurokinissi

Ασφυκτικός κλοιός στα Εξάρχεια – Σε τρεις ζώνες ασφαλείας οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ

Οι αστυνομικές δυνάμεις από το πρωί δεν αφήνουν κανέναν να πλησιάσει στο μνημείο του Αλέξανδρου Γρηγόροπουλου. Πολίτες αφήνουν λουλούδια στα πεζοδρόμια των γύρω στενών. Όσοι κινούνται στην περιοχή περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο.

Στα Εξάρχεια, οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό κλοιό και είναι ανεπτυγμένες σε τρεις ζώνες ασφαλείας.
Στην πρώτη ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙ.ΑΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ  χτενίζουν τις οδούς Κωλέττη, Μπενάκη, Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής με επίκεντρο το σημείο της δολοφονίας του Αλέξη.

Aποκλεισμένο το σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου- φωτογραφία Eurokinissi

Aποκλεισμένο το σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο του Αλέξη Γρηγορόπουλου- φωτογραφία Eurokinissi

Η δεύτερη ζώνη συμπεριλαμβάνει κόκκινους δρόμους  όπως Αραχωβης, Θεμιστοκλέους Σόλωνος και Τρικούπη. 

Τέλος, αδιαπέραστο τείχος έχει στηθεί και σε δρόμους που αποτελούσαν καταφύγιο αλλά και ορμητήριο για τους μπαχαλάκηδες όπως Καλλιδρομίου, Ερεσού και Δερβενίων. Στατικές δυνάμεις υπάρχουν στην Ακαδημίας και την Τοσίτσα.

Άγρυπνο μάτι της ΕΛ.ΑΣ ήταν από το πρωί το ελικόπτερο, το drone αλλά και οι κάμερες που έχουν τα ΜΑΤ.

Για πρώτη φορά με φορητές κάμερες οι αστυνομικοί

Οργή για το βίντεο που δείχνει αστυνομικό να διαλύει ανθοδέσμη για τον Γρηγορόπουλο

Ένα βίντεο προκάλεσε οργή τόσο στους κύκλους της αστυνομίας όσο και στην κοινωνία. Άνδρας των ΜΑΤ φέρεται να χτυπά κοροϊδευτικά συνάδελφό του με λουλούδια που είχαν αφήσει πολίτες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο. Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Εξάρχεια: Αστυνομικός φέρεται να καταστρέφει ανθοδέσμη για τον Γρηγορόπουλο

Ένταση και στα Χανιά

Ένταση «σημάδεψε» και τη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα 50 πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Έγιναν οκτώ προσαγωγές.

Προσαγωγές και στη Θεσσαλονίκη

Προσαγωγές έγιναν όμως και στη Θεσσαλονίκη. Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή τεσσάρων ατόμων και στην επιβολή προστίμου σε ένα εξ αυτών κατά τη διάρκεια ελέγχων, με αφορμή συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για την δωδέκατη επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star Σαββατοκύριακου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top