Τι απαντά ο Μπουρλά και η ομάδα του για το εμβόλιο      

 H αποτελεσματικότητα του εμβολίου και η καθυστέρηση έγκρισης από ΕΕ

Δείτε ρεπορτάζ για το εμβόλιο της Pfizer/ Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star 19/11/20

Στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και στην καθυστέρηση των αρμόδιων Αρχών της ΕΕ στην έγκριση του σκευάσματος αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1  ο επικεφαλής της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Eπικοινωνία Μητσοτάκη με τον Έλληνα CEO της Pfizer για το εμβόλιο 

«Δεν μπορούμε να  κάνουμε εικασίες σχετικά με τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης και για το  αποτέλεσμα αυτής. Πιστεύουμε ότι οι  ρυθμιστικές Αρχές θα πρέπει έχουν το χώρο και το χρόνο που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση τους» ανέφερε. 

Για το πότε θα έρθει στην Ελλάδα το εμβόλιο ανέφερε:

«Η Pfizer και η BioNTech SE κατέληξαν σε συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια 200 εκατομμυρίων δόσεων του υποψήφιου εμβολίου τους για τη νόσο COVID-19. Η συμφωνία περιλαμβάνει και τη δυνατότητα αίτησης για επιπλέον 100 εκατομμύρια δόσεις, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν έως το τέλος του 2020, υπό την υπό την προϋπόθεση της κλινικής επιτυχίας. Οι δόσεις του εμβολίου που προορίζονται για την Ευρώπη θα παραχθούν στις μονάδες παραγωγής της BioNTech στη Γερμανία, καθώς και στη μονάδα παραγωγής της Pfizer στο Βέλγιο. Αν το υποψήφιο εμβόλιο λάβει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ), τότε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα καθοδηγεί τη διαδικασία της κατανομής των δόσεων των εμβολίων μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε, που έχουν επιλέξει να παραλάβουν το εμβόλιο, στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας».

Μπουρλά: Δύο κέντρα της Pfizer στη Θεσσαλονίκη με 600 νέες θέσεις εργασίας

Όπως πρόσθεσε σχετικά με την ασφάλεια του ιού, τα στοιχεία   από την  κλινική δοκιμή φάσης 3  του υπό εξέταση εμβολίου BNT162 της Pfizer και της Biontech, βάσει των οποίων, έχει υποβληθεί ο φάκελος αξιολόγησης στις εγκριτικές Αρχές,  αφορούν τα επίπεδα αποτελεσματικότητας; και ασφάλειας. «Ως προς την αποτελεσματικότητα ανακοινώσαμε τον Νοέμβριο ότι το  υποψήφιο εμβόλιο BNT162, πέτυχε όλους τους πρωταρχικούς στόχους  με  95% αποτελεσματικότητα στην αποτροπή του COVID-19 τουλάχιστον 28 ημέρες μετά η πρώτη δόση. Έως σήμερα, η Επιτροπή Παρακολούθησης Δεδομένων της μελέτης δεν έχει αναφέρει τυχόν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας που σχετίζονται με το εμβόλιο. Τα στοιχεία δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι καλά ανεκτό σε όλους τους πληθυσμούς με περισσότερους από 43.000 συμμετέχοντες στην κλινική δοκιμή». 

Για το γεγονός ότι ενώ η Βρετανία ενέκρινε το εμβόλιο, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι σε αναμονή, ο κ. Μπουρλά δήλωσε 

«Δεν μπορούμε να  κάνουμε εικασίες σχετικά με τη διάρκεια της διαδικασίας αξιολόγησης και για το  αποτέλεσμα αυτής. Πιστεύουμε ότι οι  ρυθμιστικές Αρχές θα πρέπει έχουν το χώρο και το χρόνο που χρειάζονται για να ολοκληρώσουν την αξιολόγηση τους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top