Κομισιόν: Κουπόνια σε σπουδαστές για πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες

Για όσους κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως

τηλεκπαίδευση

Η Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα ότι ενέκρινε, βάσει των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, ένα σύστημα κουπονιών ύψους 20 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει τους σπουδαστές στην Ελλάδα να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες και να επωφεληθούν από την εξ αποστάσεως διαδικτυακή μάθηση.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, το ελληνικό σύστημα αποσκοπεί στην παροχή κουπονιών για την κάλυψη του συνόλου ή μέρους των μηνιαίων λογαριασμών για επιλέξιμες ευρυζωνικές υπηρεσίες. Το σύστημα θα είναι προσβάσιμο για έως 50.000 σπουδαστές ανά ακαδημαϊκό έτος.

Η Ελλάδα υπέβαλε το μέτρο στήριξης προς αξιολόγηση από την Κομισιόν σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις. 
Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι το σύστημα απευθύνεται κυρίως σε σπουδαστές, ενώ ταυτόχρονα συνιστά έμμεση κρατική ενίσχυση υπέρ των παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, οι οποίοι θα είναι σε θέση να προσφέρουν τις στηριζόμενες ευρυζωνικές υπηρεσίες. 

Όπως ανακοινώθηκε, το μέτρο θα είναι τεχνολογικά ουδέτερο. Στο πλαίσιο αυτό, οι σπουδαστές θα μπορούν να χρησιμοποιούν το κουπόνι για να εγγραφούν σε οποιαδήποτε στηριζόμενη ευρυζωνική υπηρεσία από τον πάροχο της επιλογής τους. Επιπλέον, δε θα υπάρχει καμία διάκριση με βάση την προέλευση του παρόχου των τηλεπικοινωνιών ή την προέλευση των προϊόντων και των υπηρεσιών.

Το σύστημα είναι σύμφωνο με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις και συμβάλλει στην επίτευξη των στρατηγικών στόχων της ΕΕ, που καθορίζονται στο ψηφιακό θεματολόγιο για την Ευρώπη και την ανακοίνωση με τίτλο «Προς μια ευρωπαϊκή κοινωνία των Gigabit».

Η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά ότι «αυτό το σύστημα κουπονιών ύψους 20 εκατ. ευρώ θα βοηθήσει τους σπουδαστές στην Ελλάδα να καλύψουν το κόστος πρόσβασης σε διαδικτυακές ευρυζωνικές υπηρεσίες. Το σύστημα θα συμβάλει στο να εξασφαλιστεί ότι οι επιλέξιμοι σπουδαστές μπορούν να έχουν πρόσβαση σε εκπαιδευτικές υπηρεσίες που παρέχονται διαδικτυακά μέσω της τεχνολογίας επιλογής τους. Η δυνατότητα αυτή έχει καταστεί ακόμη πιο σημαντική στο πλαίσιο της πανδημίας του κορονοϊού, όπου η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει πλέον γίνει ο κανόνας. Το μέτρο θα συμβάλει επίσης γενικότερα στην προώθηση της ανάπτυξης ψηφιακών και εγκάρσιων δεξιοτήτων, καθιστώντας την εκπαίδευση πιο ευέλικτη και ευκολότερα προσβάσιμη».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top