Φωτιά Μάτι: Ζητούν την αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακουργήματα

Τι υποστηρίζει στην αίτησή της η οικογένεια

Η οικογένεια Φύτρου δια του συνηγόρου της Β. Καπερνάρου υπέβαλε νέο αίτημα στον ανακριτή προκειμένου να ασκηθούν συμπληρωματικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Στην αίτηση της η οικογένεια Φύτρου καταλογίζει σε κατηγορούμενους ότι γνώριζαν την επικινδυνότητα της φωτιάς και επέλεξαν να μην ενεργήσουν αποδεχόμενοι το αποτέλεσμα ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε πλαστογραφία για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Συγκεκριμένα, η οικογένεια Φύτρου τους κατηγορεί ότι:

•    Γνώριζαν την επικινδυνότητα της φωτιάς

•    Επέλεξαν να μην ενεργήσουν

•    Αποδέχτηκαν το τραγικό αποτέλεσμα

•    Προσπάθησαν να καλύψουν τα ίχνη τους με πλαστογραφία

Μάτι: Λάθη και παραλείψεις στο «φως» για την φονική πυρκαγιά

Η αίτηση επικεντρώνεται στην Υπηρεσία Εναερίων Μέσων Πυροσβεστικού Σώματος, στην πλαστογράφηση του ημερολογίου της ώστε να εμφανίζονται ρίψεις στο Μάτι που δεν έγιναν και κυρίως στο ρόλο του διοικητή της υπηρεσίας Γιώργο Πορτοζούδη ο οποίος καταγγέλεται ότι επέδειξε δόλια συμπεριφορά, αδιαφόρησε να ασκήσει τα καθήκοντα του και πλαστογράφησε το ημερολόγιο.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι: «Δεκάδες μάρτυρες Πυροσβέστες, οι οποίοι κατέθεσαν, ότι όχι μόνον δεν έγιναν ρίψεις, αλλά και ότι δεν τους δόθηκε εντολή απογείωσης εκείνες τις ώρες από την ΥΕΜΠΣ και τον διοικητήτης.... Ο Γεώργιος Πορτοζούδης εκείνη την ημέρα, εν γνώσει του και αποδεχόμενος το μοιραίο αποτέλεσμα (βλ. ενδεικτικά κατάθεση Δ. Α. «βλέπαμε μαζί την φωτιά»), προτίμησε να ξεναγήσει την νεαρά επισκέπτρια, παρά να συνδράμει στην κατάσβεση της φωτιάς.»

Η αίτηση αναφέρεται και στην προηγούμενη απόρριψη άσκησης συμπληρωματικών διώξεων από την εισαγγελία επισημαινοντας ότι όσα στοιχεία αναφέρονται προέκυψαν μετά από αυτή. Ωστόσο η οικογένεια Φύτρου δεν θεωρεί αιτιολογημένο η ούτε την προηγούμενη απόρριψη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top