Κορωνοϊός: 30 κρούσματα σε γηροκομείο στη Θεσσαλονίκη

Σήμανε νέος συναγερμός στον ΕΟΔΥ

Τα κρούσματα που ανακοινώθηκαν στις 26/11

Συναγερμός σήμανε και πάλι στις υγειονομικές αρχές καθώς εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί συνολικά 30 κρούσματα στο γηροκομείο «Άγιος Νικόλαος» στη Θέρμη, από τους οποίους οι πέντε είναι εργαζόμενοι και οι υπόλοιποι ηλικιωμένοι. 

Κορωνοϊός: Οχτώ κρούσματα σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Καρδίτσα

Μέχρι στιγμής όλοι εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και δε χρειάστηκε κάποιος να νοσηλευτεί. 

Όπως είπε στο Voria.gr ο διευθυντής της μονάδας, Νίκος Μακραντωνάκης, τα πρώτα κρούσματα εντοπίστηκαν πριν από δέκα μέρες κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων τεστ που γίνονται τακτικά στο προσωπικό. 

Κορωνοϊός-Γηροκομείο: Η εξήγηση του νοσηλευτή που φέρεται ως ο ασθενής «0»

Αρχικά βρέθηκαν θετικοί τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι μπήκαν σε ξεχωριστή πτέρυγα, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Οι υπόλοιποι διαγνώστηκαν θετικοί πέντε μέρες αργότερα. 

Υψηλό το ιικό φορτίο κορωνοϊού στη χώρα – Όλα ανοιχτά για την άρση lockdοwn

«Ήταν δύο νοσηλευτές, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας είχε βγει δύο φορές αρνητικός και διαγνώστηκε θετικός στο τρίτο τεστ μέσα στην ίδια εβδομάδα. Και οι δύο εργαζόμενοι είναι σπίτι τους και είναι καλά. Οι ασθενείς είναι επίσης όλοι ασυμπτωματικοί και τους ελέγχουμε. Βρίσκονται σε ξεχωριστή πτέρυγα, εντελώς ανεξάρτητη σε άλλο κτίριο, ώστε να είναι απομονωμένοι», ανέφερε ο κ. Μακραντωνάκης.

Η μονάδα φιλοξενεί συνολικά 50 ηλικιωμένους και το τελευταίο δίμηνο δεν έχει δεχτεί κανέναν άλλο ασθενή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top