Κορωνοϊός: Νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών

108 συνολικά τα κρούσματα στις συγκεκριμένες φυλακές

Ένας 69χρονος κρατούμενος στις φυλακές Διαβατών, ο οποίος είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό, κατέληξε χθες στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης. 

Σαρηγιάννης: «Οχτώ εβδομάδες για να πέσουμε κάτω από τα 500 κρούσματα»

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο άνδρας έπασχε από καρδιολογικά και νευρολογικά προβλήματα και μπήκε στο νοσοκομείο πριν από λίγες μέρες. Εκεί του έγινε τεστ για τον κορωνοϊό το οποίο βγήκε θετικό. 

Συνολικά τα κρούσματα κορωνοϊού σε προσωπικό και κρατούμενους στις φυλακές Διαβατών αγγίζουν τα 108, ενώ οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί. 

Λάρισα: Ουρές αυτοκινήτων για rapid test - Στο 10% έως τώρα η θετικότητα

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής η κινητοποίηση στο κατάστημα κράτησης Διαβατών ήταν άμεση και οι φυλακές χωρίστηκαν σε τρεις ζώνες, ενώ μετά την ανακατανομή των κρατούμενων έγιναν απολυμάνσεις και τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Κορωνοϊός: Δύο βρέφη τριών και έξι μηνών θετικά στη Λαμία

Στη μία από τις τρεις ζώνες κρατούνται οι θετικοί στον κορωνοϊό, στη δεύτερη όσοι έχουν ελεγχθεί και είναι αρνητικοί και στην τρίτη όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι δεν έχουν ελεγχθεί αλλά δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα.

Τα κρούσματα που έχουν εντοπιστεί στα Κέντρα Κράτησης όλης της χώρας

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου καταγράφηκαν τα εξής κρούσματα κορωνοϊού:

-    Στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων υπήρξαν 2 βεβαιωμένα κρούσματα (εξωτερικοί φρουροί) ,  2 ύποπτα κρούσματα,  σε έναν σωφρονιστικό υπάλληλο και σε ένα εξωτερικό φρουρό,  που έχουν τεθεί σε κατ΄ οίκον  περιορισμό καθώς και 11 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους. 
-    Στο Κατάστημα Κράτησης Λάρισας 34 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους.
-    Στο ΕΚΚΝ Βόλου 10 ύποπτα κρούσματα σε κρατουμένους. 
-    Στο ΚΚ Άμφισσας 2 βεβαιωμένα κρούσματα (σωφρονιστικοί υπάλληλοι) σε κατ οίκον περιορισμό και 4 κρατούμενοι  ως ύποπτα κρούσματα.
-    Στο Κ.Κ. Κορυδαλλού Ι, 3 βεβαιωμένα κρούσματα  (σωφρονιστικοί) σε κατ οίκον περιορισμό.
-    Στο  Κ.Κ. Κέρκυρας 1 ύποπτο κρούσμα (σωφρονιστικός υπάλληλος) σε κατ οίκον περιορισμός.
-    Στο ΚΚ Θεσσαλονίκης 8 βεβαιωμένα κρούσματα (σωφρονιστικοί υπάλληλοι) σε κατ οίκον περιορισμό και 100 βεβαιωμένα κρούσματα σε κρατουμένους. 
-    Στο ΚΚ Νιγρίτας 3 βεβαιωμένα κρούσματα και 1 ύποπτο σε σωφρονιστικούς υπαλλήλου που είναι σε κατ οίκον περιορισμό και 1 βεβαιωμένο κρούσμα  και 5  ύποπτα κρούσματα σε κρατούμενους.
-    Στο ΚΚ Δομοκού 5 ύποπτα κρούσματα σε κρατούμενους .
-    Στο ΚΚ Μαλανδρίνου 2 βεβαιωμένα κρούσματα και 4 ύποπτα σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είναι σε κατ οίκον περιορισμό.
-    Στο ΚΚ Κομοτηνής, 1 βεβαιωμένο κρούσμα,  σωφρονιστικός υπάλληλος,  σε κατ οίκον περιορισμό
-    Στο ΚΚ Πάτρας 6 ύποπτα κρούσματα σε εξωτερικούς φρουρούς που είναι σε κατ οίκον περιορισμό.
-     Στο ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας 1 βεβαιωμένο κρούσμα και 1 ύποπτο σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είναι σε κατ οίκον περιορισμό. 
-    Στο ΚΚ Χανίων, 1 βεβαιωμένο κρούσμα σε σωφρονιστικό υπάλληλο που είναι σε κατ οίκον περιορισμό.

Στην αναφορά αυτή, σημειώνεται ότι «τα περιστατικά αυτά δεν  παρουσιάζουν ανησυχητικά συμπτώματα. Οι κρατούμενοι βρίσκονται σε καραντίνα στα καταστήματα κράτησης εκτός δύο της Θεσσαλονίκης που νοσηλεύονται χωρίς σοβαρά συμπτώματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top