Σαρηγιάννης: «Οχτώ εβδομάδες για να πέσουμε κάτω από τα 500 κρούσματα»

Εκτίμηση ότι στο τέλος Νοεμβρίου θα έχουμε στην καλύτερη περίπτωση 800

Τα κρούσματα κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν 12/11

Οχτώ εβδομάδες θα χρειαστούν για να πέσουν τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα κάτω από τα 500, όσιο που έθεσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ώστε να αρθεί το δεύτερο lockdown

Lockdown: Κλειστά μίνι μάρκετ και ψιλικατζίδικα μετά τις 21:00

Αυτό εκτίμησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Θέμα 104,6»,

Όπως είπε, στην καλύτερη περίπτωση να έχουμε πέσεις στα 800 κρούσματα έως το τέλος του μήνα, οπότε και ισχύει μέχρι στιγμής το lockdown. 

Τόνισε ακόμα ότι θα πρέπει να υπάρξουν εναλλασσόμενα lockdown, το λεγόμενο σύστημα «ακορντεόν», για να περιοριστεί η διασπορά του ιού, μέτρο το οποίο χαρακτήρισε ως μια ασφαλής λύση για τον υγειονομικό κίνδυνο και την οικονομική δυσπραγία. 

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Μπορώ να βγω για άθληση ή περπάτημα μετά τις 21:00;

Όπως εξήγησε, με το σύστημα «ακορντεόν», μπαίνουμε σε lockdown για τρεις εβδομάδες και μετά για δύο εβδομάδες ανοίγει η αγορά. Το ίδιο θα επαναλαμβάνεται ώστε να επιτευχθεί ο έλεγχος της πανδημίας και η λειτουργία της οικονομίας. 

«Είναι βιολογικά σημαντικό να περιορίζεται ο ιός για περίπου 21 ημέρες, όπως δείχνουν τα επιστημονικά δεδομένα», είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

Lockdown: Αλλάζει το ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, η οποία ζει δραματικές στιγμές, εκτίμησε πως η πανδημία θα αποκλιμακωθεί μετά τις 17 Νοεμβρίου, τονίζοντας πως ο υψηλός αριθμός κρουσμάτων της Πέμπτης ήταν αποτέλεσμα και των πολλών τεστ που διενεργήθηκαν. 

Κατέληξε τέλος λέγοντας πως ο λόγος που ξέφυγε η κατάσταση είναι η χαλαρή εφαρμογή των μέτρων από τον πληθυσμό και όχι η νεολαία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top