«Σχεδόν σε κάθε οικογένεια της Θεσσαλονίκης υπάρχει κι ένα κρούσμα»

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιώτες γιατροί

«Σε κάθε οικογένεια της Θεσσαλονίκης υπάρχει τουλάχιστον κι ένα κρούσμα» διαπιστώνει ο δήμαρχος, αποτυπώνοντας την κρίσιμη κατάσταση της συμπρωτεύουσας, που στενάζει πλέον στον κλοιό του ιού. Τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ γεμίζουν καθημερινά. Ιδιωτικές κλινικές μπαίνουν στη μάχη κατά του κορωνοϊού, ενώ ακόμα και το Βελλίδειο Συνεδριακό κέντρο πρόκειται να μετατραπεί σε νοσοκομείο Covid.

Κορωνοϊός Ελλάδα: «Έσπασε» και το φράγμα των 3.000 κρουσμάτων- 50 νεκροί!

«Τώρα πλέον υπάρχουν παντού, σε κάθε γραφείο σε κάθε παρέα σε κάθε οικογένεια  υπάρχει ένα τέτοιο κρούσμα» σημείωσε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Θέματος.

Θεσσαλονίκη: Μάχη για να μη γίνει Μπέργκαμο - «Πιέζεται» και η Λάρισα

Στην πόλη που στις αρχές του Οκτωβρίου μετρούσε μονοψήφια νούμερα, οι υγειονομικές αρχές φθάνουν στο σημείο να ψάχνουν Μονάδες Εντατικής για να νοσηλευτούν κρούσματα Covid.

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού ιδιωτικά νοσοκομεία και ιδιώτες γιατροί

Ήδη το πρώτο παθολογικό περιστατικό από το νοσοκομείο του Ιπποκράτειου έφτασε στην ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης που είναι πανέτοιμη να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού με 50 κλίνες και 6 μονάδες εντατικής θεραπείας.

«Θα υποδεχθούμε και θα καλύψουμε περιστατικά καθόλη τη διάρκεια του καιρού πανδημίας για να βοηθήσουμε συνανθρώπους μας» δηλώνει ο Γιώργος Σταδούδης, διυθυντής των ΜΕΘ Διαβαλκανικού.

Στο Ιπποκράτειο, όπως και σε άλλα νοσοκομεία, στήθηκαν σκηνές σήμερα. Εκεί γίνονται τα τεστ γρήγορης ανίχνευσης του ιού. 

Η κρισιμότητα της  κατάστασης στην πόλη, οδήγησε στη σκέψη να διαμορφωθεί ακόμα και το Βελλίδειο σε χώρο υποδοχής ήπιων περιστατικών Covid- 19. Το συνεδριακό Κέντρο είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα 5.000 τ.μ. και χωρίζεται σε αίθουσες. Μπορεί να φιλοξενήσει 2.000 άτομα κάτι που απεύχεται η διοίκηση.

Στο μεταξύ, 150 ιδιώτες γιατροί έχουν  εγγραφεί  στη λίστα του ιατρικού συλλόγου Θεσσαλονίκης μέσα σε μία μέρα, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου χρειαστεί. 

Μάλιστα οι 30 από αυτούς ήρθαν από το πρωί στο Ιπποκράτειο για να βοηθήσουν την κατάσταση, αφού το ανθρώπινο δυναμικό είναι μειωμένο κατά 35% συν το ότι 80 άτομα του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού βρίσκονται σε καραντίνα.
 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top