Webex: Ξεκίνησε με νέα προβλήματα το μάθημα σε 35.000 ψηφιακές τάξεις

Οι νέες οδηγίες από το υπουργείο Παιδείας

Με αρκετά προβλήματα ξεκίνησαν και σήμερα τα μαθήματα τη δεύτερη μέρα τηλεκπαίδευσης για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων όλης της χώρας. 

Τηλεκπαίδευση: Tι απαντά το υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα

Παρά της διαβεβαιώσεις ότι το χθεσινό πρόβλημα αποκαταστάθηκε, αρκετοί μαθητές, αλλά και εκπαιδευτικοί αντιμετώπισαν δυσκολίες για να να ξεκινήσουν τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Σύμφωνα με πληροφορίες η Webex δουλεύει  κανονικά, αλλά έπεσε το Πανελλήνιιο Σχολικό Δίκτυο. 'Ετσι  όσοι εκπαιδευτικοί διάλεξαν να δουλέψουν από αυτό το σύστημα υπερφορτώθηκε και σταμάτησε. 

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Παιδείας, περίπου 35.000 ψηφιακές τάξεις κατάφεραν να ξεκινήσουν τα μαθήματα, ενώ σε όσους δεν κατάφεραν και σήμερα να μπουν στο σύστημα δε θα μπουν απουσίες. 

Τηλεκπαίδευση: «Έπεσε» το σύστημα και δεν μπορούν να μπουν οι μαθητές

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η Cisco δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε ενέργειες ενίσχυσης του συστήματος στο τέλος της σημερινής σχολικής μέρας, ώστε να θωρακιστεί ακόμα περισσότερο το σύστημα, καθώς παρατηρείται υπερφόρτωση. 

Επίσης, ένα ποσοστό εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μετά το τέλος των σχετικών διαδικασιών θα ενημερωθεί για τον νέο ατομικό τους σύνδεσμο ψηφιακής τάξης, ο οποίος στη συνέχεια θα πρέπει να αποσταλεί στους μαθητές τους. 

Σφοδρή σύγκρουση ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης για την πτώση του webex στα σχολεία 

Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν το σύνδεσμο που είχαν μέχρι τώρα. 

Καλούνται ακόμα να μπαίνουν στο σύστημα μόνο οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, «η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο. 

Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς σε όλον τον κόσμο».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top