Πιθανή μετάλλαξη του κορωνοϊού αύξησε τη μεταδοτικότητα του

Πνευμονία στους ασθενείς με covid-19 προβληματίζει τους ειδικούς

Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας προχώρησε σήμερα σε 2 σημαντικές διαπιστώσεις: Πρώτον ότι ο ιός μεταλλάχθηκε και δεύτερον ότι ποτέ στα παγκόσμια χρονικά δεν είχαν συναντήσει πνευμονία από ιό μέσα στο φθινόπωρο.

Η απότομη εκθετική αύξηση του κορωνοϊού στη χώρα μας φέρνει αντιμέτωπους με τη θλιβερή διαπίστωση πως ο covid-19 μεταλλάχθηκε, γι αυτό και βλέπουμε την έντονη μεταδοτικότητα του.

Lockdown: Πώς θα πηγαίνετε τα παιδιά στο σχολείο - Ο κωδικός των SMS

Ερευνώνται πιθανές μεταλλάξεις του ιού στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατρο-βιολογικών ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, κ. Δημήτρης Θάνος, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη γονιδιωματική ανάλυση του κορωνοϊού στο πλαίσιο της Εμβληματικής Δράσης, είπε στο Star πως έχει ολοκληρωθεί η ανάλυση των στελεχών του ιού από το πρώτο κύμα της επιδημίας και τώρα ξεκινά η ανάλυση στελεχών του δευτέρου κύματος για να δουν τυχόν μεταλλάξεις.

Πνευμονία στους ασθενείς με covid-19 προβληματίζει τους ειδικούς

Αυτό όμως που απασχολεί τους λοιμωξιολόγους και δεν το έχουν συναντήσει ποτέ όλα τα χρόνια, είναι πως ο ιός αυτός προκαλεί πνευμονία στους ασθενείς ακόμα και σε φθινοπωρινούς μήνες. 

Lockdown: Έτσι θα γίνονται οι μετακινήσεις πολιτών - Αναλυτικές οδηγίες

Μετάλλαξη του covid-19 στη Δανία

Πάντως, στο εξωτερικό οι μελέτες δείχνουν πως ο κορωνοϊός μεταλλάχθηκε και πως η νέα μετάλλαξη εντοπίζεται ήδη σε χώρες της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Η Δανία, μάλιστα, θα σφαγιάσει συνολικά 15 εκατομμύρια βιζόν που έχουν εκτραφεί στη χώρα καθώς εντοπίστηκε μετάλλαξη στα ζώα, η οποια μεταδόθηκε σε 12 ανθρώπους. Οι Έλληνες ερευνητές της Εμβληματικής Δράσης δε θεωρουν απίθανη μια τέτοια μετάλλαξη! 

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top