Θετικοί στον κορωνοϊό γιατροί και ασθενείς στον «Άγιο Σάββα»

Αναστέλλεται η λειτουργία της Β΄ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με τα κρούσματα στον «Άγιο Σάββα»

Αυξάνονται τα κρούσματα κορωνοϊού σε γιατρούς και ασθενείς στο Αντικαρκινικό - Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Άγιος Σάββας».

Μετά την επιβεβαίωση τριών ιατρών θετικών της Β’ Παθολογικής Ογκολογικής Κλινικής, ακολούθησε απολύμανση όλων των χώρων αλλά και εκτεταμένη ιχνηλάτηση σε Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική και στην Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική, τόσο σε υγειονομικό προσωπικό, όσο και σε νοσηλευόμενους.

Από την ιχνηλάτηση εντοπίστηκαν 15 κρούσματα στο προσωπικό και τέσσερα κρούσματα σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Γώγος: «2.000 κρούσματα κορωνοϊού μέχρι το Σαββατοκύριακο»

Οι 15 επιβεβαιωμένοι θετικοί από το προσωπικό, ασυμπτωματικοί ή με ήπια συμπτωματολογία, παραμένουν κατ’ οίκον. Για προληπτικούς λόγους, τέθηκαν σε καραντίνα 25 άτομα από το προσωπικό. Οι τέσσερις ασθενείς θα μεταφερθούν σε απλές κλίνες της Κλινικής COVID του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμιγκ».

Από το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιούνται rapid tests σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου, δηλαδή σε 1.200 άτομα.

Αναστέλλει τη λειτουργία της η Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική

Η Γ2 Ορθοπαιδική Κλινική συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της, ενώ η Β΄ Παθολογική Ογκολογική Κλινική αναστέλλει τις εισαγωγές νέων ασθενών για μία εβδομάδα. Οι νοσηλευόμενοι στην Κλινική μεταφέρθηκαν στην Α’ Παθολογική Ογκολογική Κλινική.

Συναγερμός στον «Άγιο Σάββα» - Κρούσματα σε ασθενείς και ιατρικό προσωπικό

Επισημαίνεται, ότι οι χημειοθεραπείες όλων των ασθενών συνεχίζονται κανονικά.

Τι αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στα αντικαρκινικά νοσοκομεία πρέπει να γίνονται τακτικά τεστ για κορωνοϊό στο προσωπικό, το οποίο όμως δε συμβαίνει. 

Το ίδιο ισχύει και για τους ασθενείς που έχουν μακροχρόνιες νοσηλείες, οι οποίοι θα έπρεπε να υποβάλλονται σε τεστ κάθε επτά ημέρες αλλά και για τους συνοδούς. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top