Γώγος: «2.000 κρούσματα κορωνοϊού μέχρι το Σαββατοκύριακο»

Δραματική προειδοποίηση από τον καθηγητή λοιμωξιολογίας

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας, με τα κρούσματα να σημειώνουν καθημερινά ραγδαία αύξηση και τον δείκτη μεταδοτικότητας να παίρνει την ανιούσα. 

Η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι μεγάλη, κάτι που έχει θορυβήσει επιστήμονες και ειδικούς, ειδικά τώρα που αλλάζει ο καιρός και πέφτει η θερμοκρασία. 

Στους 608 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξαν τρεις ασθενείς

Χθες οι λοιμωξιολόγοι πραγματοποίησαν έκτακτη τηλεδιάσκεψη, η οποία αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα στις 12:30. Ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, Χ. Γώγος, προειδοποίησε πως αν οι πολίτες δεν τηρήσουν τα μέτρα η κατάσταση δε θα είναι διαχειρίσιμη. 

«Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα, αλλά η δυναμική της αύξησης μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά», είπε, μιλώντας στο Mega και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέχρι το Σαββατοκύριακο τα νέα κρούσματα να αγγίξουν και τις 2.000.

Κορωνοϊός: Προς lockdown η Θεσσαλονίκη – Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Σήμερα θα συνεδριάσει επίσης με τηλεδιάσκεψη το υπουργικό, στο οποίο ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην πανδημία κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθούν τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν μετά από συνεννόηση με τους ειδικούς. Τις τελικές αποφάσεις για το ποια μέτρα θα ισχύσουν θα τις πάρει ο πρωθυπουργός, ενώ είναι ανοιχτό αν αυτά θα ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο και αν ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε νέο διάγγελμα. 

Δεν αργεί το lockdown στη Θεσσαλονίκη 

Ο κ. Γώγος ξεκαθάρισε πως η Θεσσαλονίκη θα περάσει σίγουρα στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη και άρα θα επιβληθεί τοπικό locldown, γιατί εκεί, όπως είπε, η κατάσταση είναι δύσκολη. 

Πλέον απαιτείται εφαρμογή μέτρων στο μάξιμουμ και απόλυτη συμμόρφωση στα νέα μέτρα. 

Κορωνοϊός: Νέο ρεκόρ με 1.547 κρούσματα - 10 νεκροί, 108 διασωληνωμένοι!

«Αν τα μέτρα εφαρμοστούν στο μάξιμουμ και έχουμε μεγάλη συμμόρφωση, φτάνουν. Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε 100% συμμόρφωση», είπε ο κ. Γώγος και δεν απέκλεισε τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Στο τραπέζι είναι ήδη η ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας, ενώ σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο», δεν αποκλείεται τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 21:00.

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι - Τι θα γίνει με μάσκες και γυμναστήρια

Όσον αφορά στην κατάσταση της πανδημίας στην Ευρώπη, ο καθηγητής τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όμως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φτάσουμε στο σημείο της Γαλλίας. 

«Τώρα είναι η κατάσταση να προβούμε σε πιο αποφασιστικά μέτρα. Όχι γενικό lockdown αλλά ένα μερικό, το οποίο θα περιορίσει τον ιό», κατέληξε ο κ. Γώγος.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top