Kορωνοϊός: Περισσότερα από 1.000 κρούσματα περιμένει ο ΕΟΔΥ

Πιθανόν σήμερα να έχουμε αριθμό ρεκόρ, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Αρκουμανέα

Δείτε το ρεπορτάζ του Star σχετικά με τα κρούσματα κορωνοϊού χθες, Δευτέρα

Σε ένα τρομακτικό σενάριο αναφέρθηκε το πρωί της Τρίτης ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, λέγοντας πως είναι πιθανό αυτή την εβδομάδα να φτάσουμε σε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη αυξητική τάση, την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε φτάσει πάνω από 900, μέσα στην εβδομάδα το πιο πιθανό είναι να φτάσουμε σε τετραψήφιο, πάνω από 1.000 κρούσματα», δήλωσε στον Realfm. Σύμφωνα με τον ίδιο, κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό να συμβεί ακόμα και σήμερα.

Κορωνοϊός: Καλύφθηκε σχεδόν το 75% των ΜΕΘ στην Αττική

«Είμαστε όλοι σε εγρήγορση, υπάρχει αυξητική τάση. Στο τέλος Ιουλίου ήμασταν στα 30 κρούσματα, φτάσαμε τα 350 και φύγαμε κάποια στιγμή από 300 και 400 την προηγούμενη εβδομάδα και φτάσαμε στην τάξη των 800-900. Αυτή η αυξητική τάση, δημιουργεί μια μεγάλη πίεση σε όλη τη χώρα, γίνονται πολλά τεστ και πρέπει να το τονίσουμε γιατί είναι αναλογικό. Έχουμε φτάσει να κάνουμε μέχρι και 25.000 τεστ την ημέρα σε όλη τη χώρα και στοχευμένα και γενικά. Γινόνται τα τεστ για να εντοπίσουμε τους ασθενείς και να τους απομονώσουμε, ώστε τελικά να υπάρχει περιορισμός στη διασπορά της νόσου. Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι πολύ δύσκολες» τόνισε.

Κορωνοϊός: Νεκροί τέσσερις ασθενείς - Ανάμεσά τους και μια 50χρονη

Αναφέρθηκε και στη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα, Σέρρες και Καστοριά. «Είναι πολλές οι περιοχές και οι καινούργιες περιοχές που μπορεί να δούμε το επόμενο διάστημα. Βλέπουμε ότι οι πιο νέοι νοσούν πιο πολύ και είναι αυτοί που δίνουν μια πιο δυναμική τάση στην πανδημία. Η ανησυχία είναι αν σε 10-15 ημέρες δούμε αυτό να μεταφέρεται και στην τρίτη ηλικία, στο σπίτι στους ηλικιωμένους ή σε ευπαθείς ομάδες. Αυτή είναι η ανησυχία. Αυτό είναι που πρέπει να προσέξουν ειδικά οι νέοι, που κάποιοι νομίζουν ότι οι ίδιοι δεν νοσούν», υπογράμμισε.

«Θα είναι δύσκολες οι επόμενες ημέρες, γιατί κατ'αρχάς δε βλέπουμε την αποτελεσματικότητα από την εφαρμογή των μέτρων, άρα θα έχουμε αυξητικές τάσεις στον αριθμό των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες», κατέληξε.

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top