Ελεύθερος ο 14χρονος μαθητής που συνελήφθη στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

«Είπα την αλήθεια, δεν είχα να φοβηθώ τίποτα»

Ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκε μετά την απολογία του ο 14χρονος μαθητής, ο οποίος είχε συλληφθεί κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο την περασμένη Πέμπτη και κρατούνταν από τότε στη ΓΑΔΑ. 

Βγαίνοντας από το δικαστήριο, το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους;

«Το περίμενα από τη στιγμή που δεν έκανα τίποτα, μπορώ να βγω. Τέσσερις μέρες ήταν περιεργα τα πράγματα στη ΓΑΔΑ, αφου δεν καναμε και τίποτα, η ψυχολογία μας κούραζε και ήταν περίεργη όλη η κατάσταση για εμάς .Εγώ κατηγορούμουν για κακούργημα και ότι είχα μολότοφ, ενώ πέρασα δύο ελέγχους από αστυνομικούς. Μέσα στο κρατητήριο οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες .Εγώ είπα την αλήθεια. Δεν είχα κάτι να κρύψω.Πήγα να φάω, έτυχε να ήμουν άτυχος, από εκεί και πέρα έγινε ό,τι έγινε», είπε.

«Όλα καλά, έχω αυτό που θέλω στην αγκαλιά μου, το παιδί μου σπίτι. Έχουμε να περάσουμε κάποιο χρόνο ποιοτικό, στον οποίο χρειάζεται ξεκουραση και ηρεμία. Αυτό χρειάζεται», δήλωσε η μητέρα του. 

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι άλλοι τέσσερις ανήλικοι, ενώ ο 14χρονος θα πρέπει να συναντιέται με ειδικό που θα εξετάσει τον χαρακτήρα του και θα διαπιστώσει πώς συμπεριφέρεται, ώστε να ενημερώσει τις δικαστικές αρχές. 

Υπενθυμίζεται πως ο μαθητής κατηγορούνταν για το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών και για σύσταση συμμορίας.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις για την κράτησή του τέσσερις μέρες στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ. Όλα έγιναν την περασμένη Πέμπτη κατά τη διάρκεια του εκπαιδευττικού συλλαλητηρίου στο Σύνταγμα. 

Ο μαθητής, ο οποίος πρόσφατα εξελέγη γραμματέας του 15μελούς στο σχολείο του στο Χαλάνδρι, σύμφωνα με την αστυνομία τη μέρα του συλλαλητηρίου εντοπίστηκε από αστυνομικούς να πετά πέτρες, μάρμαρα και μολότοφ στη Βασιλισσής Αμαλίας. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε στην Αμαλίας και την Όλγας να επιτίθεται κατά αστυνομικών. 

Συνελλήφθη μαζί με τέσσερα ακόμα άτομα και στις 16 Οκτωβρίου εμφανίστηκε στον εισαγγελέα, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή ανηλίκων, που διέταξε και την κράτησή του. Για τέσσερις μέρες κρατούταν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κράτησης για ανηλίκους. 

Ωστόσο η μητέρα του, μιλώντας στο Mega, υποστήριξε πως το παιδί της βρέθηκε στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή. 

Σύμφωνα με όσα είπε στο «Θέμα 104,6»  «η τσάντα του μου παραδόθηκε άδεια. Με καθησύχασαν ότι είχε μόνο συμμετοχή. Είναι ο μοναδικός με διαφορετικό ρουχισμό, συνελήφθη μακριά από τους κουκουλοφόρους». 

Η μητέρα δήλωσε επίσης πως δεν είχε μιλήσει με το παιδί της όλες αυτές τις μέρες που ήταν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, καθώς, λόγω covid-19, τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά. 

Κάτι τέτοιο όμως διαψεύστηκε από την αστυνομία, καθώς αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως η μητέρα του τον είδε δύο φορές μέσα στο Σαββατοκύριακο, όπως επίσης και ο δικηγόρος του. 

Μαζί με τον 14χρονο συνελήφθησαν δύο 15χρονοι για βανδαλισμούς στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο και δύο 17χρονοι, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πολεμοφόδια.

Την πλήρη στήριξη στον μαθητή εξέφρασε με ανακοίνωσή του και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, όπου φοιτά, ζητώντας την απελευθέρωσή του. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top