Σούζαν Ίτον: Ομόφωνα ένοχος για ανθρωποκτονία και βιασμό ο 28χρονος

«Καταπέλτης» ο Εισαγγελέας

Ομόφωνα ένοχος για τη δολοφονία και τον βιασμός της άτυχης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον κρίθηκε ο κατηγορούμενος Γ.Π, όπως είχε προτείνει το μεσημέρι της Τρίτης ο εισαγγελέας.

Αυτή την ώρα έχει αποσυρθεί η έδρα για να αποφασίσει αν θα του αναγνωριστούν ελαφρυντικά και την πρόταση της ποινής και αναμένεται αργότερα η απόφαση δικαστών και ενόρκων που αποτελούν το επταμελές Ορκωτό Δικαστήριο

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το  Flashnews.gr, ο εισαγγελέας ήταν «καταπέλτης» και περιέγραψε με ανατριχιαστικό τρόπο όσα συνέβησαμ το μοιραίο εκείνο βράδυ: «Το θύμα εντοπίστηκε τυχαία από τον κατηγορούμενο, την ακολούθησε με το αυτοκίνητο του και την εμβόλισε με αυτό.

Δολοφονία βιολόγου: «Δεν ήθελα να τη σκοτώσω, ήταν ατύχημα»

Πέρασε ενώ ήταν ήδη στο οδόστρωμα και πάλι από πάνω της με το αμάξι. Προκλήθηκαν πολλαπλά κατάγματα στον θώρακα, τα πλευρά και στο κεφάλι, ενώ κόπηκε και το αυτί της.

Μετά την έβαλε το πορτ μπαγκάζ του αμαξιού του και την μετέφερε στο σημείο στη θέση Καλαμάκι. Ενώ ήταν εν ζωή ήρθε σε συνουσία κατά φύση και παρά φύση μαζί της μια φορά, έχοντας η παθούσα χάσει τις αισθήσεις της».

Δολοφονία Σούζαν Ίτον: Ξέσπασε η αδερφή της βιολόγου στο δικαστήριο

Ο Εισαγγελέας συνέχισε περιγράφοντας πώς ο κατηγορούμενος την πέταξε στο κενό, στον λόφο πάνω από το παλαιό καταφύγιο – σπηλιά: «την έριξε από ύψος επτά μέτρων. Το σώμα της σφηνώθηκε σε ένα σημείο και έτσι επήλθε ο θάνατος της από ασφυξία».

Σχετικά με το αν ο κατηγορούμενος είχε επίγνωση των πράξεών του, ο Εισαγγελέας ανέφερε: «Είχε συνείδηση των πραττομένων καθώς την έβαλε στον χώρο των αποσκευών. Δε βρισκόταν σε διατάραξη συνείδησης όταν τελέσθηκε η πράξη. Ελαττωμένος καταλογισμός δεν υπάρχει και προτείνουμε την ενοχή του κατηγορουμένου για τα δυο κακουργήματα και το πλημμέλημα».

Η εκδίκαση της υπόθεσης που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου, συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δύο δικηγόρων της οικογένειας της Σούζαν Ίτον και του δικηγόρου του κατηγορούμενου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top