Κορωνοϊός: Έκρηξη διασωληνωμένων - Τεράστια η πίεση στο ΕΣΥ

Πλησιάζει το επίπεδο 4 η Αττική που θα φέρει νέα μέτρα

Τεράστια είναι η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με κορωνοϊό στις ΜΕΘ των νοσοκομείων, με την Αττική να βρίσκεται όλο και πιο κοντά στο επίπεδο 4 του κινδύνου. 

Χθες ανακοινώθηκαν 100 διασωληνωμένοι και 306 νέα κρούσματα, με τα 165 από αυτά να εντοπίζονται στην Αττική. 

Αττική: «Θερίζει» ο κορωνοϊός στην πρωτεύουσα

Η κυβέρνηση προσπαθεί να οχυρώσει το σύστημα υγείας και όπως έχει γίνει γνωστό σε λίγες μέρες θα παραδοθούν 50 κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Σωτηρία», ενώ έχουν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για να παραδοθούν και άλλες ΜΕΘ έως τα τέλη του χρόνου.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ο μεγαλύτερος από την ημέρα που εμφανίστηκε ο κορωνοϊός στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία το 71% των διασωληνωμένων είναι άνδρες, ενώ στη ΜΕΘ νοσηλεύεται με κορωνοϊό ασθενής που ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 18 – 39. Επίσης 36 διασωληνωμένοι είναι ηλικίας 40 – 64 και οι υπόλοιποι 63 ασθενείς είναι άνω των 65 ετών. 

Κορωνοϊός: 306 νέα κρούσματα - Έφτασαν τους 100 οι διασωληνωμένοι

Με δεδομένη την εικόνα που έχει καταγραφεί έως σήμερα δεν αποκλείεται να ληφθούν νέα μέτρα, ειδικά στην περίπτωση που συνεχιστεί η αύξηση των διασωληνωμένων ασθενών στις ΜΕΘ. 

Ποιοι πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης και του πνευμονιόκοκκου

Ειδικά η Αττική βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας και μάλιστα όπως προειδοποιούν οι επιστήμονες κινδυνεύει από το επίπεδο 3 της αυξημένης επιτήρησης να πάει στο 4 του αυξημένου κινδύνου. 

Χάρτης Υγειονομικής Ασφάλειας: Όλα τα μέτρα ανάλογα το χρώμα της περιοχής

Επαναλαμβάνουν μάλιστα πως μπορεί να υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, όμως καλό είναι να τη φοράμε όλοι, καθώς αν η Αττική περάσει στο 4 τότε η χρήση θα γίνει υποχρεωτική. Καλούν τέλος όλους τους πολίτες να κρατούν αποστάσεις και φυσικά να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top