Αττική: «Θερίζει» ο κορωνοϊός στην πρωτεύουσα

165 τα κρούσματα στον νομό

Η Αττική παραμένει η «πρωτεύουσα» των κρουσμάτων του κορωνοϊού, όμως έντονος είναι ο προβληματισμός και για τη μεγάλη διασπορά στην επικράτεια. Τα σταθερά υψηλά, τριψήφια νούμερα δείχνουν πως ο κορωνοϊός είναι πάντα εδώ, καλπάζει και θερίζει.

Συγκεκριμένα, 165 είναι τα κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 37 συνδέονται με γνωστές συρροές

Κορωνοϊός: 306 νέα κρούσματα - Έφτασαν τους 100 οι διασωληνωμένοι

Έξι ακόμα άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊο, μετά από 638 rapid test, που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΕΟΔΥ μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. 

Αρνητικό ρεκόρ – Η Ευρώπη κατέγραψε 100.000 ημερήσια κρούσματα

Το δεύτερο κύμα του ιού, σε ολόκληρη την Ευρώπη, για πρώτη φορά, έσπασε το φράγμα των 100.000 κρουσμάτων την ημέρα. Στη Γηραιά Ήπειρο, συνολικά, καταγράφονται περισσότερα από 6,2 εκατομμύρια περιστατικά, με τους νεκρούς να φτάνουν σχεδόν τις 240.000. 

Κορωνοϊός: Τρεις νέοι θάνατοι στην Ελλάδα

Η διαρκής επιδείνωση της κατάστασης έφερε νέους περιορισμούς στη Γερμανία, όπου εντοπίζονται πάνω 4.000 κρούσματα ημερησίως!

Πώς λειτουργεί ο «χάρτης του κορωνοϊού» στην Ελλάδα

Σε μια προσπάθεια να γνωρίζουν όλοι το επιδημιολογικό επίπεδο της χώρας, ανοικοινώθηκε και ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας. Με ένα κλικ οι πολίτες θα μπορούν να μαθαίνουν σε ποια βαθμίδα επικινδυνότητας ανήκει ο νομός τους και ποια μέτρα προστασίας οφείλουν να πάρουν.  

Ο χάρτης είναι διαθέσιμος στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr και θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες, βάσει εισηγήσεων της ειδικής επιτροπής λοιμοξιογώνων ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Σαββατοκύριακου
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top