Κορωνοϊός: Ανησυχία για την έκρηξη διασωληνωμένων – Στο κόκκινο η Αττική

Έρχεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού

Σε επίπεδα Απριλίου πλησιάζουν οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους επιστήμονες, που βλέπουν να επιδεινώνεται η εικόνα της πανδημίας κορωνοϊού στη χώρα μας, την ώρα μάλιστα που αρχίζει να πέφτει η θερμοκρασία. 

Τα κρούσματα κορωνοϊού αυξάνονται καθημερινά κατά τουλάχιστον 400 την ημέρα, οι διασωληνωμένοι κατά δύο με τέσσερις, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται κατά πέντε με επτά άτομα ημερησίως. 

Νοσηλευτής: «Κόλλησα κορωνοϊό και έμεινα 15 μέρες στο νοσοκομείο»

Πανελλαδικά ο αριθμός των κρουσμάτων αγγίζει τα 21.381, με τα 2.906 να έχουν επιβεβαιωθεί μέσα στον Οκτώβριο. Η Αττική βρίσκεται στο κόκκινο, καθώς τα μισά από αυτά τα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στο Λεκανοπέδιο με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει από την 1 Οκτωβρίου 1.492 νέες μολύνσεις με κορωνοϊό. 

Τις πρώτες οχτώ μέρες του μήνα καταγράφηκαν 39 θάνατοι, ενώ χθες ανακοινώθηκε πως ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει αγγίξει πλέον τους 92. Μάλιστα οι επιστήμονες εκτιμούν πως ο αριθμός αυτός όλο και θα αυξάνεται και δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες μέρες να καταρριφθεί το ρεκόρ διασωληνωμένων που είχε καταγραφεί στις 5 Απριλίου, με 93 ασθενείς να νοσηλεύονται στις ΜΕΘ με κορωνοϊό. 

Κορωνοϊός: 436 νέα κρούσματα - 219 στην Αττική και 33 στη Θεσσαλονίκη

Επίσης οι άνθρωποι που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία ανέρχονται πλέον στους 705 και μόλις χθες καταγράφηκαν 75 νέες εισαγωγές, το 70% των οποίων σε νοσοκομεία της Αττικής. 

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπάρχει διασπορά του ιού σε όλη σχεδόν τη χώρα έκανε χθες τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια να δηλώσει στον ΑΝΤ1 πως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους βρίσκεται στο τραπέζι. 

Εκτός από την Αττική αυξημένο ιικό φορτίο παρουσιάζουν άλλες 32 περιοχές της χώρας. 

Κορωνοϊός: Τρίτο συμβόλαιο για την αγορά εμβολίου υπέγραψε η Κομισιόν

Χθες ανακοινώθηκαν 33 νέες μολύνσεις κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, που είχε αρχίσει να παρουσιάζει καλύτερη εικόνα. Είκοσι νέα κρούσματα καταγράφηκαν στα Ιωάννινα και άλλα 18 στην Κοζάνη. 

Επίσης από δέκα κρούσματα είχαν οι περιφερειακές ενότητες Εύβοιας, Πέλλα και Κιλκίς. 

Εννέα κρούσματα είχε η Αχαΐα, οχτώ η Κορινθία, επτά η Λάρισα, έξι η Βοιωτία και πέντε η Καστοριά. 

Τέσσερα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Ηράκλειο, στα Τρίκαλα, τη Μαγνησία και την Αιτωλοακαρνανία. 

Κικίλιας: Ακραίο σενάριο ένα νέο lockdown

Τρία κρούσματα ανακοινώθηκαν σε Ηλεία και Γρεβενά και από δύο σε Λέσβο, Ροδόπη, Ρέθυμνο και Δράμα.

Ένα κρούσμα εντοπίστηκε σε Κέρκυρα, Έβρο, Ημαθία, Ξάνθη, Πιερία, Ρόδο, Σέρρες, Σποράδες, Φλώρινα, Χανιά και Χίο. 

Σήμερα τέλος αναμένεται να παρουσιαστεί και ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας, που είχε ανακοινώσει ο Νίκος Χαρδαλιάς και ο οποίος θα περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα προληπτικών μέτρων και κανόνων για κάθε περιφερειακή ενότητα της χώρας. 

Συναγερμός στα Ιωάννινα: Επτά κρούσματα κορωνοϊού μετά από βάφτιση

Ο καθορισμός επίπεδου κινδύνου σε κάθε περιοχή θα εξαρτάται από την αυξανόμενη ή μειούμενη τάση επιδημιολογικών μεγεθών όπως ο αριθμός κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους, των δεικτών πληρότητας του συστήματος υγείας και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της επιδημιολογικής κατάστασης όπως αποτυπώνονται και από τα δεδομένα της ιχνηλάτησης και της συσχέτισης των κρουσμάτων με των επαφών τους.

Κορωνοϊός: Τρόποι μετάδοσης - Aναθεωρημένες οδηγίες από το CDC των ΗΠΑ

Η εφαρμογή των μέτρων θα πραγματοποιείται σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας εκτός αν προκύψουν έκτακτες περιστάσεις που να δικαιολογούν εξαιρέσεις εντός περιφερειακής ενότητας σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 15 ημέρες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top