Κορωνοϊός: Τρίτο συμβόλαιο για την αγορά εμβολίου υπέγραψε η Κομισιόν

Πρόκειται για συμφωνία με την φαρμακευτική εταιρεία της Johnson & Johnson

Δείτε στο βίντεο την αποκάλυψη του Star για την συμφωνία της κυβέρνησης με φαρμακευτικές εταιρίες σχετικά με τη χορήγηση εμβολίων.

Τρίτο συμβόλαιο για αγορά εμβολίου για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού με φαρμακευτική εταιρεία, την Janssen Pharmaceutica NV, της Janssen Pharmaceutical Company of Johnson & Johnson, υπέγραψε την Πέμπτη η Κομισιόν, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου

 

Κομισιόν: Υπογραφές με τη φαρμακευτική Gilead για πακέτα ρεμδεσιβίρης

Σύμφωνα με πληροφορίες του Θάνου Αθανασίου από τις Βρυξέλλες, το υποψήφιο εμβόλιο της Janssen αξιοποιεί την πλατφόρμα τεχνολογίας AdVac, η οποία χρησιμοποιήθηκε επίσης για την ανάπτυξη και την κατασκευή του πρόσφατα εγκεκριμένου εμβολίου Ebola της Janssen και των υπό ανάπτυξη για Zika, RSV και HIV και βρίσκεται ήδη στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών.

Όταν το εμβόλιο αποδειχθεί ασφαλές και αποτελεσματικό έναντι του Covid-19, η σύμβαση επιτρέπει στα κράτη μέλη να αγοράσουν εμβόλια για 200 εκατομμύρια άτομα. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αγοράσουν εμβόλια για επιπλέον 200 εκατομμύρια άτομα.

Συμφωνία κυβέρνησης με φαρμακευτικές: Τον Δεκέμβριο το εμβόλιο στην Ελλάδα 

Τα κράτη μέλη μπορούν επίσης να αποφασίσουν να δωρίσουν το εμβόλιο σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ή να το επαναπροσανατολίσουν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Κομισιόν έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με την AstraZeneca και με την Sanofi-GSK και ολοκλήρωσε επιτυχημένες διερευνητικές συνομιλίες με την CureVac, την BioNTech-Pfizer και τη Moderna.

ΠΟΥ: «Ίσως να έχουμε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού ως το τέλος του 2020»

Η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου, δήλωσε ότι «Η διασφάλιση ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου αποτελεί τον πυρήνα της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Εμβόλια. Σήμερα έχουμε εξασφαλίσει την τρίτη συμφωνία εμβολίων, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιο υποψήφιων εμβολίων και, συνεπώς, τις πιθανότητές μας να βρούμε μια αποτελεσματική θεραπεία κατά του ιού. Θα ακολουθήσουν περισσότερες συμφωνίες και παραμένουμε αποφασισμένοι στην αναζήτησή μας για ένα επιτυχημένο και ασφαλές εμβόλιο για την καταπολέμηση αυτής της θανατηφόρας πανδημίας».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top