Κομισιόν: Υπογραφές με τη φαρμακευτική Gilead για πακέτα ρεμδεσιβίρης

Tο μόνο φάρμακο με άδεια κυκλοφορίας για τη θεραπεία ασθενών με Covid

Έρευνα και στοιχεία για την αποτελεσματικότητα της ρεμδεσιβίρης ως θεραπείας στο ρεπορτάζ του Κεντρικού δελτίου του Star - 11/4/20 

Kοινή σύμβαση-πλαίσιο προμηθειών με τη φαρμακευτική εταιρεία Gilead για την προμήθεια έως και 500.000 πακέτων θεραπείας του Veklury, το εμπορικό σήμα του φαρμάκου της ρεμδεσιβίρης, με προεπιλογή για άλλα 500.000 πακέτα, υπέγραψε σήμερα η Κομισιόν, ανακοίνωσε η αρμόδια Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου.

Κορωνοϊός: «Ναι» της Κομισιόν στη χρήση της ρεμδεσιβίρης ως θεραπεία 

Συνολικά υπάρχουν 36 υπογράφοντες στην Κοινή Συμφωνία Προμηθειών που συμμετέχουν σε αυτήν την κοινή προμήθεια, συμπεριλαμβανομένων όλων των χωρών της ΕΕ, των χωρών του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ), του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς και έξι υποψηφίων χωρών και δυνητικών υποψηφίων (Αλβανία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Μαυροβούνιο, Σερβία, Κοσσυφοπέδιο και Βοσνία-Ερζεγοβίνη). Όλες οι συμμετέχουσες χώρες μπορούν τώρα να κάνουν τις παραγγελίες τους για την προμήθεια του Veklury απευθείας. Το Veklury είναι σε αυτό το στάδιο το μόνο φάρμακο με άδεια κυκλοφορίας υπό όρους στην ΕΕ για τη θεραπεία ασθενών με Covid-19 που χρειάζονται παροχή οξυγόνου.

Οι ΗΠΑ αγόρασαν τα παγκόσμια αποθέματα ρεμδεσιβίρης!

Η Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος για την Υγεία και την Ασφάλεια των Τροφίμων, δήλωσε σχετικά ότι «σήμερα εξασφαλίζουμε πρόσβαση στο Remdesivir για τη θεραπεία έως και 500.000 ασθενών που το έχουν ανάγκη».

«Δεν αφήνουμε τίποτα στις προσπάθειές μας να διασφαλίσουμε ότι η ασφαλής και αποτελεσματική θεραπευτική αγωγή είναι διαθέσιμη έναντι του COVID-19», αναφέρει.

«Μέσω των Κοινοτικών Προμηθειών μας, ενδυναμώνουμε τις χώρες σε όλη την Ευρώπη να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ζωτικό εξοπλισμό και φάρμακα. Είμαστε πάντα πιο δυνατοί μαζί, και αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στη δράση κατά του COVID-19», τόνισε η Επίτροπος.

Η υπογραφή αυτής της κοινής σύμβασης-πλαισίου προμηθειών ακολουθεί τη σύμβαση της Κομισιόν με τη Gilead για την εξασφάλιση 33.380 πακέτων θεραπείας του Veklury που έχουν διανεμηθεί σε ολόκληρη την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο από τον Αύγουστο. Αυτή η σύμβαση χρηματοδοτήθηκε από το μέσο έκτακτης βοήθειας της Κομισιόν (ESI), συνολικού ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα πακέτα θεραπείας που αγοράστηκαν με χρηματοδότηση του ESI βοήθησαν στην κάλυψη των άμεσων αναγκών από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο. Η κοινή σύμβαση προμηθειών θα διασφαλίσει τώρα ότι οι χώρες θα συνεχίσουν να έχουν αδιάλειπτη προμήθεια Veklury εάν ​​αποφασίσουν να προμηθευτούν το προϊόν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top